Erhan KAN


BU KONUYA DİKKAT EDİN!

Kayserispor´un ligin ikinci yarısı ile başlayan istikrarsız sonuçları bir anlamda, Avrupa Kupaları vizesinin erken koparılmasının önüne geçti.


Kayserispor´un ligin ikinci yarısı ile başlayan istikrarsız sonuçları bir anlamda, Avrupa Kupaları vizesinin erken koparılmasının önüne geçti. Fenerbahçe´nin yaptığı puan kayıplarını değerlendiremeyen temsilcimiz bu nedenle yerinde saydı. Takipçiler ise bu fırsatı değerlendirerek Kayserispor´a yaklaştı. Nefeslerini ensemizde hissediyoruz artık. Durum böyle olunca, Pazar günü oynanacak olan Kardemir Karabükspor maçının önemi bir kat daha arttı.Yani takımın artık puan kaybına tahammülü yok. Hele hele cepte görülen üç puanı böylesine bir maçta riske atma gibi bir durum söz konusu bile olamaz.

********************
Bu nedenle takımın Karabükspor maçı öncesinde motivasyon sorunu yaşamaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Galibiyetin kesin gözüyle göründüğü bu günlerde havanın oyuncular için daha agresif olmasını sağlamak gerek. Malum bu tür maçlar her zaman büyük sorunları da bünyesinde barındırır. Zira kafalarda kazanılmış bir maç sahada mücadele edilmesinin önüne geçer. Erken gol bulamamak, rakip takımında sahada güvenini arttıracağı gibi maça ortak olsını beraberinde getirir.

********************
Taraftar, yönetim ve teknik kadroya bu konuda önemli görevler düşür.?Kimsenin bu maç kazanıldı havasında olmaması lazım. Oyunculara böyle bir hava empoze edilirse ciddi sorunlar yaşanabilir. Avrupa Kupaları hedefi kovalayan bir takımın böymesine bir maçta kaybedeceği 2 puan bile umutların yok olmasına neden olacağı akıllardan çıkarılmamalı. Bu maç öncesinde kazanılmış bir şey olmadığını, üç puanın sahada mücadele edilerek alınacağını futbolculara en ince ayrıntısına kadar anlatmalı ki teknik adamlar. Pazar günü Kadir Has´ta soğuk rüzgarler esmesin.