Erhan KAN


BU GÜNLERİ FAZLA ARAMAYALIM

Evet, transfer dönemi dün resmen sona erdi. Kayserispor, bu 28 günlük süreçte pek beklenen adımları atamadı desek sanırım buna kimsenin itirazı olmaz.


Evet, transfer dönemi dün resmen sona erdi. Kayserispor, bu 28 günlük süreçte pek beklenen adımları atamadı desek sanırım buna kimsenin itirazı olmaz. Neredeyse ligin ilk yarısını 15-16 oyuncunun ağırlıkta olduğu bir kadro ile sürdüren ve Türkiye Kupası´da düşünüldüğünde pek kadroda rotasyona gitme imkanı olmayan temsilcimizin ara transferi daha etkin bir şekilde kullanması bekleniyordu. Zira, ligin ilk yarısını 30 puan ile liderin sadece 6 puan gerisinde tamamlamış olmak taraftarı daha bir umutlandırmıştı.

********************
Eğer bir hedefe gitmek istiyorsanız, şartları sonuna kadar zorlarsınız. Hele hele elinize bir fırsat geçmişse bunu değerlendirmek adına hesaplarınızı bir kez daha gözden geçirirsiniz. Kayserispor, ligin ilk yarısında gösterdiği performans ile Avrupa Kupaları´na katılma adına oldukça umutlu bir noktadaydı. Bunun iyi değerlendirilip, hedef değişikliği yapılarak kadronun daha iyi bir politika ile güçlendirilmesi gerekirdi. Gelinen noktada bunun yapıldığını söyleyemeyiz. Sadece iki oyuncu alınarak ikinci yarıya başlanıldı.

********************
Ligin ikinci yarısında uzun bir maraton bizi beklerken, birde kupa maceramız var elbette. Bu iki kulvardan birinde Avrupa Kupaları için bilet pek ala cebe konulabilir. Ama bunun için biraz daha çaba gerekli. Özellikle de kadro yapısının geliştirilmesi bakımından bu çabaların ilk adımları atılabilirdi. Yönetim sanırım ´´İlk yarıda bunu başaran oyuncular ikinci yarıda da devamını getirecektir´´ diye düşündü. Bu kadar yoğun bir trafik içerisinde sakatlık, cezalı ve başka nedenlerle elinizdeki isimlerden yarar sağlamayabilirsiniz. Bunun içindir ki bu 28 günlük ara transferi umarım Kayserispor ileride aramaz.

********************
Hedef büyültmek gerekirken bu konuda adım atılmaması taraftarıda ciddi oranda rahatsız etti ki bunu her platformda gözlemlemek mümkün.