Erhan KAN


BU ADAMI UYARACAK BABAYİĞİT YOK MU?

Kayserispor kazansada kaybetsede tek bir kişi konuşuluyor...


Kayserispor kazansada kaybetsede tek bir kişi konuşuluyor... Teknik Direktör Marius Sumudica, hem konuşmaları hemde tavırları ile takımın önüne geçtiği gibi dengesiz açıklamaları ile her hafta kendini yalanlamaktan geri de durmuyor. Son olarak Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamayı hatırlayalım: ´´Takım kaybettiğinde her zaman sorumluluk bendeydi. Bugün takım kazandı. Bu galibiyet de benim hakkım´´ vay vay ne zaman kaybedilen maçta sorumluluğu aldı acaba?

********************
Kaybedilen her maçta oyuncularını medyanın ve taraftarın önüne atan Sumudica, galibiyette de yine kendini öne atmayı başarmış doğrusu. Çok değil daha bir kaç hafta önce Sumudica değil miydi ´´Burada yatarak para kazanan oyuncular var´´ diyen. Biraz arşivleri karıştırınca bu ve benzeri onlarca örnek çıkacaktır karşımıza. Özellikle kaybedilen maçların ardından yapılan açıklamalar şöyle bir göz atmak yeterli. Her kaybedilen maç sonrası Rumen hoca oyuncularını suçlayan ifadeler kullanmaktan imtina etmemiş.

********************
Şimdi takım üç hafta sonra kazanınca ´´Bu benim hakkım´´ demiş. Şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Bu açıklama bile oyuncularını küçümseyici, emeklerini görmezden gelici bir tavır içeriyor. Kazanınca ben, kaybedinde onlar oluyor ve bu kısır döngü devam edip duruyor. Marius Sumudica´nın bu tavırları dediğim gibi kulübün önüne geçme çabalarından başka bir şey değil. Kendi etiketini yaparken kimlerin üzerine bastığının bir önemi yok. Bu sürecin böyle devam edeceğide aşikar. Zira, en küçük istifa kartını masaya sürmesinde bile sözleşme yenileme ile mükafatlandırılan bir teknik adamın bunları yapmasını fazla görmemek lazım. Evet, bu adamı uyaracak babayiğit yok mu? diyelim bu köşede burada bitsin!