Metin SÖNMEZ


BÖYLE DEVAM

Kaos ve kargaşa yüklü haftanın ardından Teknik Direktör değişimi noktasında Hikmet Karaman ile yolları ikinci kez kesişen Kayserispor´u, zorlu Kasımpaşa deplasmanı bekliyordu.


 

  Kaos ve kargaşa yüklü haftanın ardından Teknik Direktör değişimi noktasında Hikmet Karaman ile yolları ikinci kez kesişen Kayserispor´u, zorlu Kasımpaşa deplasmanı bekliyordu. Umutlar yüksek, yürekler ürkek idi. Kötü sonuçların üzerine sünger mi çekilecekti, yoksa karanlık günler devam mı edecekti? Bu ve benzeri sorular zorlu deplasman öncesi herkesin kafasında deli soruların oluşmasına sebebiyet veriyordu. Bu zorlu mücadele beklendiği gibi yüksek tempoda başladı.

  Sonrası tam bir heyecan fırtınasıydı. Henüz ilk çeyrek dolmadan VAR devreye girdi ve penaltı kararı geldi. Karşılaşmanın kırılma anlarından biriydi ve Lig´in en az gol atan takımı Kayserispor, Chery ile hedefi 12´den vurunca, mücadele çok başka bir yere evrildi. Sarı-Kırmlızılı takımın ayakları yere çok sağlam bastı, uzunca bir zaman diliminin ardından en azından, ?Biz de varız? mesajını verdi. Doğrusunu söylemek gerekirse, Kayserispor evet kazandı ama, rakibin kaçırdığı iki penaltı, direkten dönen toplar, pozisyonlar filan derken yürekler ağza gelmedi dersek, yanlış yapmış oluruz. Ancak, 90 dakikanın kırılma anı ise Trezeguet´nin üst direkte patlayan ve akabinde Kayserispor´un ikinci sayısı, aslında fişi çekmeye yetti. Elbette Kasımpaşa´nın ciddi bir pozisyon üstünlüğü vardı ama 2-0 sonrası bu kez her kazanılan top Paşa´nın kalesinde tehlike oldu. Nitekim, sonrasında  3´te geldi.

  Lig´in en çok gol atan takımına karşı, gol yemeden 90 dakikayı tamamlamak önemli bir faktör. Tabii ki bu moralin takımı bir tık daha ileriye taşıyacağından hiç şüphe yok. Ancak unutulmaması gereken şey transfer yasağı. Bu saatten sonra, Lig´in ilk yarısında oynanacak çok ama çok önemli Akhisar ve Erzurum maçları var. Elbette tek tek düşünerek şimdi ilk hedef Aksihar olmalı. Kasımpaşa maçının kıymet arzetmesi adına, mutlaka ama mutlaka Akhisar maçını kayıpsız geçmek şart.

  Sağlıklı düşünmek gerekirse, bugünden itibaren Kasımpaşa maçı bir kenara konularak, Lig´de kalma adına en önemli rakip olarak görünen Ege temsilcisine konsantre olmalı.

  4 haftanın ardından derin bir nefes almak önemliydi. Tebrikler Kayserispor; böyle devam.