Metin SÖNMEZ


BOŞ BELEŞ DEĞİL!

?Herkese böyle, Beşiktaş´a da? dedi Kayserispor.


     Avrupa´nın fatihi, Süper Lig´in süperi Beşiktaş karşısında, Fener´e, Galatasaray´a ne oynadıysa anını tekrar etti Kayserispor. Üstelik bunu Vodafone Arena´da yaptı. Maçı iyi başladı, rakibine oynayacak alan bırakmadı, doğru hücum geçişleriyle Siyah-Beyazlılar´ı bunalttan, daraltan taraftı Kayserispor. Maça istediği gibi hükmetti.

   Siz bakmayın ilk 45 dakikanın golsüz geçildiğine. Etkin oynayan taraf Sarı-Kırmızılılardı. İkinci yarı Babel´i kenara alarak Tolgay´ı sahaya süren ve 4-4-2´ye dönen Beşiktaş, baskın olan taraftı, Nitekim, gol de geldi. Bir köşe vuruşunda demarke vaziyette kalan Abubakar´ın sayısı, Kayserispor´un yeniden dirilmesine neden oldu adeta.

Kayserispor yediği gol sonrası hiç stres yapmadı. Aksine temposunu arttırdı, birbirinden şık 2 gol birden buldu. Maçın normal süresinin tamamlanmasına 7 dakika kala Sarı-Kırmızılı takım öndeydi ama dün gece Beşiktaş´ı ipten alan Abubakar bir kez daha sahne aldı ve skoru eşitledi. Bu pozisyonda Oğuzhan´ın yaptığı asist kadar Erkan Kaş ve Mabiala´nın duruş hatası, pahalıya mal oldu.

Kayserispor kazanabilirdi ama beraberlikle yetindi. Bu beraberlikte boş beleş bir beraberlik değil. Adam gibi futbol oynayarak ve 2 gol atarak kazanılan 1 puan?

Kayserispor, Beşiktaş mücadelesiyle artık dosta-düşmana dedi ki; biz bu Lig´in takımıyız? Gerisiyle ilgilenmiyoruz. Hadi daha net ifade edelim: Bu takımın düşme gibi bir derdi olamaz. Tam tersi, kazanacağı karşılaşmalarla, tehlike hattının çok üstünde tamamlar sezonu. Yeter ki böyle oynamaya devam etsin.

  Evet? Kayserispor´un kazanabileceği bir 90 dakikanın beraberlikle kapatılması, dün gecenin tek olumsuz yanıydı.

  Gerisi laf-ı güzaf.

Bravo çocuklar, yüreğinize sağlık.

  Bu arada şunu da söylemeliyim; Umut Bulut´u yerin yedi kat dibine atmaya çalışanlar, dün bir kez daha utanmıştır eminim ki? Kendisine ayrı bir parantez açıyorum ve elinde-avucunda ne varsa oynayan ve inanılmaz özveri ortaya koyun tecrübeli oyuncuyu da özellikle kutluyorum.

  Daha ne söyleyeyim; bundan iyisi Şam´da kayısı!