Necmettin ÇUHADAROĞLU


BOŞ ADAM

ABİ imiş, geç onları.


 

ABİ imiş, geç onları.

Hangi dağda kurt öldü. Çapınız kadar hükümlüsünüz. Ama yalanlarınızla hükümsüzlüğünüzü ispat ettiniz çoktan. Benim yüzüme söyleyemediğini başka birine söylersen kulağımıza gelir ama anlaşılan senin kulağına kar suyu kaçmış ki anırıp duruyorsun. Kulis yapma benim için adamsan yüzüme söyle.

Ama sen hastasın biliyor musun.

Kafayı yemişsin.

Ruh hastalığın çenene vurmuş. Senin her yanın çamur olmuş. Üç kuruşluk adam olmuşsun vesselam. Değmezsin ama sana bir örnek vereyim. Güldüoğlularının Mehmet amcanın sözü; eşeğe çüş deyip anırttırana kadar deh deyip yol vereceksin. Sana çüş desekte demeksekte anırıyorsun. Çevrene bak, kimsen yok. Sen ben bizim oğlandan başka. Herkes ile kavgalısın. Çalıştığım kurumlarla ilgili sağda solda da konuşma, seninle ilgili konuşursam insan içine çıkamazsın.

 Üç kuruşluk dilenci.

Abi imiş, geç bunları.

Kayseri´de ne kadar abi varsa hepsini tanırım. Hepsini tanıdım ama senin gibi birisini asla tanımadım.

Adam diye gezdiğinize bakma.

Dışarı çık, kafanı kumdan çıkar. Millet ananıza avradınıza her gün küfrediyor.

Sizde buna layık davranıyorsunuz da ondan.

Üç kuruşun hesabını yapan zavallılar. Bu memleket sizi iyi tanıyor. Kime nereden ayar vermeye çalıştığınızı, nasıl kimlerin yanına ne için gittiğinizi. Utanma arlanma hak getire. Açtırtma kutuyu söyletme kötüyü. Otur oturduğun yerde. Kutun açılırsa pandoranın kutusunun yanında senin kutun daha öne çıkar.

Geç gitsin, adamlık hayrınıza tüküreyim.

Benim yanımda onu, onun yanında beni çekiştir dur. Karıları geçmişin. Dır dır dır dır.

Adamı hasta etme.

Boş adamsın vesselam.

Hiç özel konulara girme, kim nerede çalışırsa çalışsın, kim nereden kovulursa kovulsun özeline girersem sen anladın onu. Utanmadan arlanmadan sağdan soldan ne topladığını Medine dilencisi gibi bana anlattırma. Senin nereden nasıl kovulduğunu söyletme. Kim kimi kullanıyormuş akıl vermek sana mı düştü.

Boş adam, bir daha benim arkadaşlarıma benimle ilgili her hangi bir şey söyler ve dedikodumu yaparsan senin ???..ım. Ne beben kalır ortada ne biliğin.

 Akıllı ol ve utan.

Tut dilini otur. Oturda ağır sansınlar. Ağır taş ile batman tartarlar yeğni(hafif) taşla kıç silerler.

 Hafiflik yapma.

Yüzüne tükürmek için dedikodumu yaptığın adamı yanına getiririm başımı da belaya sokma. Haysiyetsiz ve şerefsiz adam. Bu şimdilik son sözlerim. Bana aile efradını ortaya döktürüp tüm rezilliğini kimden neler talep ettiğini ve aldığını söyletme. Benimle ilgili cümle dahi kurma.

Evet, sevgili okurlarımız kusura bakmayın. Bu memlekette bu kadar şerefsiz ve onur yoksunu insan varken kendi dertlerimizi sizi ortak etmiş olduk. Kusura bakmayın. Ahlak ve haya yoksunu bizden aldığı lafları sağa sola yalan yanlış aktaran, her gün aile efradına küfrettiren, ona buna yalakalıkta sınır tanımayan, her lafa maydanoz olan mahlukatların sıkıntısı hiç bitmedi bitmeyecekte..

Sabır dedikçe kendilerini bir halt zanneden zavallılardan bahsediyorum.

Ona buna ayar vermeye alışan, kendisinden başka bu işi başkasının bilmediğini ve bu işin havasını atan, kültür görgü yoksunu lafazanları gördünüz mü birde siz yüzüne tükürün.

Niye mi?

Onların tükürükle imtihanı varda ondan.

Kalın Sağlıcakla.