Kulis MAHALLESİ


BİZİM MAHALLEDE

Israr, ısrar, yine ısrar, ?Bari oturduğun yerden senin mahallede konuşulanları yaz? emri üst perdeden kafamıza balyoz gibi inince, ?Tamam gari? dedik.


 

                                                                                                                                    

   Israr, ısrar, yine ısrar, ?Bari oturduğun yerden senin mahallede konuşulanları yaz? emri üst perdeden kafamıza balyoz gibi inince, ?Tamam gari? dedik.

   Yani anlayacağınız, seçime kadar mümkün olduğunca bizim mahalleden yazmaya söz verdik.

  Bismillah, bugün başlıyoruz.

  İyi de aga, senin mahalle nire filan diyenleri duyar gibi olduk.

  Kazancılar, Kapalı Çarşı ve 27 civarında millet ne konuşuyor, seçimlerle ilgili ne düşünüyor inceden inceye aktaracağız Büyük Kayseri ailesine!

  OHOO, KİMSENİN DİLİNİN KEMİĞİ YOK BURALARDA!

  24 Haziran seçimleri öncesi seçime girecek siyasi partiler listeleri açıklar açıklamaz, bizim buralarda zaten hüküm süren dedikodu mekanizması da aldı başını gitti. Kimsenin dilinin kemiği yok buradalar da. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) teslim edilmesinden sonra ilk hedef iktidar partisi AK Parti´ye ciddi bir tavır gelişti. Vay efendim, ?Hep aynı isimler, hep aynı resimler, yetmedi mi arkadaş? diye başlayan cümleler gırla gidiyor. Bununla bitse iyi, ?Cumhurbaşkanlığında oyumuz reise amma velakin Meclis için kimse bize bu listeyle bize gelmesin ha? ünlemi eşliğinde, sesi büzüşesiceler(!) korosu işbaşında. Demedi demeyin, AK Parti listesi ciddi manada eleştiri alıyor.

  Dilin kemiği yok misali neler konuşuluyor, neler amma ben burada bitireyim. Söz size yine yazarız olan-biteni.

   AVŞAR OBASI VE ÜÇ VEKİL GARANTİ

   Millet çok dikkatli bu seçimlerde. Hem Cumhurbaşkanlığı, hem yeni Meclis´in vekilleri olacak isimler zorlanacak. Bizim mahallede yüksek sesle seçim muhabbetine meze yapılanların liste başında Avşar adaylar var. Seçmen cin gibi, esnaf neyin ne olduğunun farkında. Diyorlar ki; ?Avşar cenahının 3 vekili garanti??

  MHP´nin birinci sırası İsmail Özdemir?

  CHP´nin birinci sırası Çetin Arık?

  İyi Parti´nin birinci sırası Dursun Ataş?

  Alın size 27. Yasama döneminde Meclis´te olacak üç Avşar, üç ayrı partiden banko gider.

  Şöyle düşündüm; mantıklı valla. Üç Avşar aday bana göre de gider.

  TEPEDEN Mİ İNDİ?

  Araya bu girizgahı yaptık ama kaldığımız yerden devam edelim. Listeler konusunda Kayseri´nin Güney Müftüleri neler diyor kulak verelim:

  ?Yusuf Hoca (Hallaçoğlu) MHP´den gitti gitmesine de, İYİ Parti´de de gadre uğradı baksanıza. Hiçbir listede yok. Olsa insanlar diyecekti ki, ?Alın size bir Avşar, alın size bir emmi daha?´ Neyse artık, buna kendi gitti adı kaldı yadigâr derler bizim buralarda. Listeye gelirsek listeye, genç çocuklar bi defa. En azından ilk üç öyle. Birinci sıra İsmail Özdemir için, biraz tepeden mi indi ne babında ifadeler var ama zamanla geçer sanki. Fakat bizimkilerin çenesinin de maşallahı var. Konuşan konuşana. Dedikodu çok, zaman da. Yazacaklarımız var ama barutun hepsini ilk günden atmayalım. Bu arada şunu da söylemeliyim, birinci sıra MHP´de cevval ve ekran yüzü de hiç fena değil. Donanım ve Kayseri´nin sorunlarına yaklaşımı da artı noktada, demedi demeyin.

  15´Lİ ÇETİN ARIK

  Hey 15´li, 15´li durumlarının içinde vizyona girdi, hepimizin bildiği gibi. CHP´den vekil seçildi. Bir sabah baktık ki İYİ Parti´de. Zorunlu ikamete tâbi tutulduktan sonra yeniden CHP´ye döndü. Ödülü ise, liste başında yer almaktı, beklentiler boşa çıkmadı. Arık, CHP´de lise başı fakat, ikinci sırada beklenen SP´den bir isim daha doğrusu Mahmut Arıkan idi. Ancak, her nedense olmadı. Arıkan SP´de birinci sırada yer aldı. Yanisi aynı tas, aynı hamam durumları hasıl oldu. CHP için en çok konuşulan ise, Metin Kantarcı´nın en kötü koşullarda 2. Sırada yer almasının CHP´ye çok şey katacağı yönünde idi. Niye düşünülmedi, biz bilemeyiz ama konuşulan bu.

 

İYİ OLACAK MI BİLEMEYİZ?

   MHP´den koptuktan sonra siyasal hayata yeni bir parti olarak gözlerini açan İYİ Parti´nin Kayseri listesinin başında da bir Avşar var. Pınarbaşı´nda Belediye Başkanlığı´nı bıraktı, daha derin sulara kulaç attı ve liste başı oldu. Hemen ardında 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz var. İl Başkanı Hüseyin Tekin ise 3. Sırada. Valla bizim mahallenin bu listeye bakışı ön yargılı değil, ancak tartışılan konu sahada sergileyecekleri tavır. Ha bir de 4. Sıradan listeye giren Berrin Eyidemir´ın Kayseri´nin yerlisi ve önündeki isimlere ciddi katkı sağlayacağı rivayeti var.

  Neyse, bizim mahallede rivayet çok. Bugünlük noktayı koyalım, yarına Allah kerim!