Necmettin ÇUHADAROĞLU


Bir seçim daha bitti.


 

Kim çalıştı, kim çalışmadı hepsi ortada.

 Bakacağız.

Bir daha  seçime kim öle kim kala. Ama görünen köy kılavuz istemez. Bu böyle gitmez. Gitmemeli de. Eğer böyle gidecekse  şimdiden bizde bırakıp gidelim derim. Sorunları çözmek üzerine kurmamız gerekir kuracağımız düzeni.

Kısacası düzenin adamı değil çözümün adamı olmak gerek. Kendi parti liderinin arkasından gitmemeye programlanmamak gibi. Yazıklar olsun yola çıktıkları yolda bulduklarına tercih edenlere. Yazıklar olsun seçime beş gün kala konuşan lafazanlara.

Deli Emin in repliklerini bilmeyen yoktur. Hani vizontele filminde. Özellikle kuşlar konusunda. Takla güvercinlere verdiği yem repliğinde aynen şu cümleleri kullanıyor; sürekli yem yiyor oturuyorsunuz. Bundan sonra sizlere yem mem yok. Kim takla attı ona yem vereceğim.

Yiyip, içip, sıçmaktan başka bir şey yaptığınız yok be! İçinizde takla atmayan güvercinler var. Kendini keklik zannedenler var. Siz taklacı güvercinlersiniz kardeşim! İçinizde koca bir günü iki taklayla savuşturanlar var. Hanilerinizden bahsettiğimi siz çok iyi biliyorsunuz ama ben burada isim verip hiçbirinizi arkadaşlarınızın içinde şey etmek istemiyorum. Ama bu böyle gitmez kardeşim, böyle gitmez! Bundan böyle takla atmayana yem de yok! Yeter be! Ben sizi her yere sıçasınız diye mi besliyorum? Eee sen takla atma, o takla atmasın kim atacak ben mi atacağım taklayı? Bundan böyle takla yok, yem yok kardeşim. Takla yok, yem yok."

İşte durum böyle.

İçinizde kendini keklik zanneden güvercinler var, işte onlar sadece yem yiyip takla atmakla mükelleftirler ona göre. Sağa sola zıplamanıza gerek yok. Biliyorsunuz çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüye dünya rekoru kırarmış.

Tahminim içimize böyle sıçrayanlar var. Hatta Ak Partiyi sıçrama tahtası olarak kullanmak isteyenler var. Bu sebeple bunların tek tek ayıklanması ve temizlenmesi gerekir. Bunun içinde gayret gösterilecektir.

Sosyal medyada İl Başkanlığının çalışmadığını iddia eden aday adayları, hasbel kader aday adayı olmanız bu eleştirilere insanları maruz bırakacağınız anlamı yüklemez. Oturun oturduğunuz yerde. Vay efendim bize sahip çıkılmadı. Koca koca adamlarsınız. İstediğinizi yapıp istediklerinizi söyledikten sonra birde sizin peşinizden mi koşacağız.

Hadi oradan, başka kapıya.

Kalın Sağlıcakla.