Erhan KAN


BİR DEĞİL HER AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ

Kayserispor, yarın Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu rövanş maçında Antalyaspor ile karşılaşarak molaya nokta koyacak.


Kayserispor, yarın Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu rövanş maçında Antalyaspor ile karşılaşarak molaya nokta koyacak. Son olarak 27 Aralık Çarşamba günü sahaya çıkan Sarı-Kırmızılı takım böylece tam 21 günlük aranın ardından resmi bir maç için sahaya çıkmış olacak. Bu karşılaşmanın önemi oldukça büyük. Kupada yola devam etme açısından olduğu kadar ligin ikinci yarısı öncesinde takımın son durumunun görülmesi de bu maç ile mümkün olacak.

********************
Kupa konusunu geçmiş yazılarımızda değerlendirmiştik. Elbette gerekli bir
organizasyon yararlıda. Ama bu maçın önemi lig öncesinde son prova olması. Antalyaspor ile oynanacak bu maçta Teknik Direktör Marius Sumudica´nın Galatasaray maçının provasını yapacağını düşünmek pekala mümkün. Zira, ikinci yarının ilk maçında Galatasaray ile oynanacak olan maç Pazartesi günü. Yani oyuncuların yetirince dinlenme fırsatı olacaktır. Bir anlamda ilk maçta yakalanan avantajın ardından bu karşılaşma ciddi bir hazırlık maçı havasına bürünebilir.

********************
Yeni transferlerin takıma uyumunu görmek, Teknik Direktör Marius Sumudica´nın bu oyuncuları kadroda düşünüp düşünmeyeceğini de anlamak açından Anatlayaspor maçı oldukça önemli. Öncelikli hedef elbette kupada turu geçerek 19 Ocak´ta çekilecek çeyrek final kuralarında 8 takımdan biri olabilmek olmalı. Kayserispor ilk maçta aldığı galibiyet ile bunun yolunu zaten büyük oranda yarıladı.?Rehavete kapılmayan işin ciddiyetini bilen bir Kayserispor turu cebine koyun Antalya´dan dönecektir. Bu nedenle ligin ikinci yarısının provası için kaçınılmaz bir forsat olarak karşımıza çıkıyor bu maç...

********************
Bunun içinde kamp boyunca yapılan çalışmaların meyvesini almak, kupada bir üst tura yükselmek, Galatasaray maçının provasını yapmak, yeni transferleri görmek ve 21 günlük hasreti sonlandırmak gibi önemli konuların ana noktası olan Kayserispor-Antalyaspor karşalışması Sarı-Kırmızılı taraftarlar açısından bu sezonun en izlenesi maçlarından biri olmaya şimdiden aday gibi görünüyor.