Metin SÖNMEZ


BEREKET VERSİN Kİ?

Kayserispor´u bahar havası çarpmış.


 

 

  Kayserispor´u bahar havası çarpmış. Son haftalarda beklentilerin altında kalan sarı-kırmızılı takım, Antalya deplasmanında da vasatın üzerine çıkamadı. Özellikle ilk 45 dakikada verimsizlik had safhadaydı. Nitekim, topa hükmeden ev sahibi takım, Mabiala´nın dengesizliğini affetmedi ve yıldızı Samuel Eto´o ile aradığı golü buldu.

  Gol sonrası futbol bitti, iki takım adına da sertlik yüklü dakikalar başladı. Karşılıklı sertlikler, seyir zevkini adına futbola dip yaptırdı. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus da maçı elinden kaçırınca, kartlar havada uçuştu, karşılaşma durdu vesaire vesaire bölümleri ortaya çıktı. Futbolsuz ve Antalya´nın tek golüyle gidilen soyunma odasının dönüşü, Kayserispor adına pozitif şeyler  ifade etti. Sergen Yalçın´ın Umut Bulut-Welliton, Deniz Türüç-Mendes değişikliği sarı-kırmızılıların daha çok rakip kaleye gitmesini sağladı. Nitekim gol de geldi? Transfer olduğu günden beri ilk kez forma giyme şansı bulan Mendes, ceza alanı önünden topa öyle bir vurdu ki, deyim yerindeyse Şam ile Bağdat´ı birbirine bağladı ve tabela değişti.

  Attığı gol sonrası orada kalan sevinç bile yaşayamayan ve oracıkta acı içinde kalan Mendes´in oyuna devam edememesi elbette Kayserispor´un planlarını altüst etti. Karşılaşmada eşitliği yakalayan ve sonrasında da 10´a 10 devam eden mücadelenin dominant tarafı olmayı sürdüren Kayserispor´da, o hastalık yine nüksetti. Bitime az zaman kala kendi cezalına yaslanan ve skoru koruma derdine düşen Kayseri temsilcisi bir kez daha bu düşüncenin kurbanı oldu. Antalya adına El Kabir topu filelere gönderdiğinde, maç zaten çoktan bitmişti. Bu pozisyonda Güray´ın kendini tekrar izlemesinde büyük yarar gördüğümü ifade etmeliyim?

  Şimdi mesele şu: Mağlubiyet futbolun doğasında var. Kazanmak ve beraberlik olduğu gibi. Ancak son haftalarda Kayserispor´un Lig´i bitirmiş havasına girmesi, en büyük sıkıntı kaynağı. Bereket versin ki, alt üçlüden yukarı doğru tavır sergileyen hiçbir takım yok. Ancak buna rağmen ununu elemiş, eleğini asmış tavım hüviyetinin içine girmek,  çok büyük problem. Elbette bu problemi çözecek kişi de teknik patron Sergen Yalçın.

  Bu saatten sonra söylenecek çok fazla bir şey yok. Hedef Osmanlı maçı artık.