Necmettin ÇUHADAROĞLU


BERABER YÜRÜMEDİK


 

Hani meşhur bir şarkı var ya´´beraber yürüdük biz bu yollarda´´ diyor ya Cumhurbaşkanımız. O kendisi ile yoldaş olanlara söylüyor. Ama yoldaşları onu yarı yolda bıraktılar. Sesleri çıkmaz oldu. Biz kısık sesleriz diyor Reis, onların ise sesi hiç çıkmıyor. Onlar sadece Cumhurbaşkanımızla yürümeye çalışanlardı bu yolda hiç ıslanmadılar.

Onlar mı?

Onları da tüm vatandaşlarımız biliyor.

Herkes hata yapmaya müsayit. Öyle ki davasına sahip olamayan, altına da ağzına da sahip olamaz.

Berlinde Fetö isimleri ortalığı karıştırırken memleketimde serbest kalanlarda bizlerin akıllarını karıştırdı. Akıncı üssünün FETÖ terör örğütü tarafından terörist başına hazır hale getirilmeye çalışılması ve Gülen in 25 Temmuzda ülkemize dönüp orada yerleşeceği anlaşıldı. Geride ise binlerce mermi ve mühimmat bırakan vatan hainlerini ekranlardan dinliyor görüyor ve hayretle isliyoruz.

Fetönün medya yapılanmasında tahliyeler başlamış savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltı kararı verilmişti. Bu olaylar Cumayı Cumartesiye bağlayan gece meydana geldi. Bir bisküvi reklamı ise Türkiye´yi ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanımızın Kısıklıda ki evinin etrafından vatandaşlar etten duvar oldu.

Bunları neden anlatıyorum. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık 15 Temmuzlar gelmesin diye vatandaşlar pireyi deve yapıyor. Akıl tutulması yaşayanların bunları çok ama çok iyi görmesi lazım. İşte bu yüzden 16 Nisan çok ama çok önemli. Daha EVET çıkmadan tahliyelerin başlaması ve örgütlerin tekrar faaliyete geçeceği iddiaları ortalıkta gezerken birileri bize hayır´ın hayır getireceğini anlatmasın.

Bir taraftan istikrarlı ve güçlü bir Türkiye için partili Cumhurbaşkanlığı anlatılırken bir taraftan da bu sistemin nedenleri vatandaşlara tek tek izah edilirken bir taraftan da hala hayır cephesi çalışıyor. Kandil Hayır diyor, HDP hayır diyor, CHP hayır diyorsa size ne oluyor İslamcılar. İşte bu tezatı ne tabanlarına nede partilerine anlatamaz Temel Karamollaoğlu. Tüm muhafazakar ve mütedeyyin kesimlerin oylarına talibiz deyip küffarla birlikte hareket etmekte neyin nesi. İşte burada bir yanılgı içerisindesiniz. Vatandaşın söylemi bu. Bu nedenle hiçbir zaman iktidar olma şansınız yok.

Bu arada hep Kayseri yi söylüyorum. Gecen haftanın aslında üzerine durulması gereken en önemli konusu eski Çiftlik Belediyesinin kütüphanesinden çıkan kitaplar. Fetö terör örgütünün elebaşının kitapları ve zaman gazeteleri bunun derinlemesine araştırılması gerekir. Söylediklerimizden alınanlar olacak ama eski başkanın çıkıp neden bu adamlara kiraya verdiklerini ya da kendince haklı olan sebeplerini kamuoyuna anlatması gerekir. Bize de bir metin gönderirse onu da yayınlarız. Hakikatlerin ortaya çıkması açısından bu da çok önemli. Kimse bir cevap vermeden konu kapatılmaya çalışılıyorsa o da sıkıntılı. Ben eski belediye başkanının kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ama bir gerekçesi mutlaka olması gerekmektedir diye düşünüyorum. Tabi ki şahsının bileceği bir iş bu. Sarıoğlan Belediye Başkanının açıklamaları karşısından sus pus oturmakta yanlış. Tabi bu bizim düşüncemiz koca koca adamlara neyin doğr