Bekir ASLANTAŞ


BENİM DİLEĞİM


Adına ?Partili Cumhurbaşkanlığı? da denilen sistemin referanduma götürülmesi için TBMM´de görüşmeler başladı.

  Bir hafta boyunca doğal olarak bu görüşmelerle yatıp-kalkacağız.

  AK Partili ve MHP´li 330 vekil bulunabilirse, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi halka sunulacak. Mesele şu: önce 330, sonra halk. Bu ikilemden ?evet? çıkarsa sistem değişmiş olacak.

  Dün itibariyle başlayan Meclis görüşmeleri belli ki, fevkalade zor geçecek. MHP teklifin çıkış noktası oldu ama sonrasında pek topa girmedi, etliye sütlüye karışmadı. Bugüne kadar yaşanan gelişmeler şeffaf biçimde tartışıldı ve insanlar ikna oldu mu derseniz, ne mümkün. AK Parti ve MHP işbirliği ile Meclis yeter sayısına ulaşılabilir mi sorusunun yanıtı bile muğlak duruyorken, Türkiye´yi yoğun tartışmalı bir gündemin beklediği muhakkak.

  Anayasa değişikliği teklifine ilişkin maddeler TBMM´ye gelmesiyle birlikte aslında keskin bir viraj çıkıyor karşımıza. Bu teklif 330´u bulursa, siz esas ondan sonrasına bakın. Beni korkutan da bu.

  15 Temmuz darbe girişi sonrasında çok keskin kutuplaşmalar kısmen onarılmışken, şimdi tekrar kere tekrar sert ayrışmalar yaşanması, ülkeyi önemli manada sıkıntıya sokar. Görünen o ki, gerginlik yüklü bulutlar eşliğinde geçireceğimiz günler, bizlere göz kırpıyor.

  Elbette en büyük dileğimiz, terör sarmalından kurtulmaya çalışan bu canım ülkede, ayrışmalar ve kamplaşmalar yaşanmaz. Benim tek dileğim bu! (Bekir Aslantaş)