Metin SÖNMEZ


VUR, KIR, PARÇALA!

Kayserispor, sezonun en gergin maçını oynadı resmen. Erzurum´da mücadele öyle bir yere evrildi ki, sanki kaybedenin düşeceği bir durum hâsıl oldu Kâzım Karabekir Stadı´nda.


  Kayserispor, sezonun en gergin maçını oynadı resmen. Erzurum´da mücadele öyle bir yere evrildi ki, sanki kaybedenin düşeceği bir durum hâsıl oldu Kâzım Karabekir Stadı´nda.

  İki takımında önce kontrol anlayışını egemen kıldığı karşılaşmaya Erzurumspor beklendiği gibi daha efektif başladı? Sonrasında Sarı-Kırmızılı takım yavaş yavaş topa hükmetmeye başladı, inisiyatifi de ele aldı. İşte bu dakikalarda,  ceza alanı içinde defansın sektirdiği top Sapunaru´nun önünde kalınca, Rumen gereğini yaptı ve buz gibi hava, Erzurum adına daha da buz kesti.

  Kayserispor´un sayısı sonrası, resmen olmasa bile meydan savaşı vardı. Sinirler gerildi, saha içi itiş-kakışlar başladı, yani kimin eli kimin cebinde vaziyetleri dakikalarca hüküm sürdü. Golün şoku, sinir katsayısının tavan yaptığı anlar, futbolun  önüne geçti ? Bu sinir harbinden kârlı çıkan ev sahibi oldu. Zira daha çok istedi, daha çok üzerine geldi Kayserispor´un. Artık ilk yarıda uzatma anları oynanırken, Kayseri temsilcisi adına günün en etkisizi olarak dikkat çeken Tiago Lopes, rakibini kaçırınca ve markajda eksik kalınca Taylan Antalyalı, kafayı uzattı ve skora eşitlik getirdi. Kayserispor adına hiç olmaması gereken dakikada gelen gol, işin seyrini değiştirdi doğal olarak.

  İki takımın karşılıklı sayısı ve eşitlikle geçilen ilk yarının ardından, soyunma odası dönüşü Erzurumspor´un iştahı, Kayserispor´un sonuna kadar kalemizi savunalım, kontradan gereğini yaparız anlayışının dalga dalga yayıldığı dakikalar başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse, Dadaşlar´ın aşırı hırsı ve kazanma isteği zaman zaman Sarı-Kırmızılılar´ı sıkıntıya sokmadı desek yalan olur. Fakat her şeye karşın Hikmet Karaman´ın öğrencileri, futbolun savunma prensiplerini tam anlamıyla yerli yerine getirdi. Bu kararlı duruş, rakibin yorulmasına ve temposunun düşmesine sebep oldu. Elbette Karaman´ın Tiago-Levent değişikliği ve Kravets´in yerine Varela hamlesinin ardından Deniz Türüç´ün santrfor rotasyonu olarak sahada kalmasının günün ilginç anekdotları olarak dikkat çekti.

  Oynanan futbol ve iki takımın mücadelesine bakarsak, beraberlik adaletli bir durum oldu diyebiliriz. Tabii ki, sezonun ilk devresinin böylesine önemli bir mücadeleden sonra bir puanla noktalanması ve puanın 19´a taşınması büyük önem arz etti. Kayserispor´un devre arasını transferiz geçirileceğini düşünürsek, alınan her puan müthiş kıymetli.

  Sezonun ilk raundu bitti. Tüm hesaplar 17 maçlık ikinci adına. Sarı-Kırmızılılar, artık daha dikkatli adımlar atmalı, kılı kırk yararak yol almalı. Malûm, ikinci devre can pazarı şeklinde geçecek. 19 puan iyi puan ama dikkatli olmakta fayda var.