Erhan KAN


BEKLEYİP GÖRECEĞİZ!

Yeni sezon öncesinde Kayserispor, transferin en aktif takımı görüntüsü çiziyor.?


 

 

Yeni sezon öncesinde Kayserispor, transferin en aktif takımı görüntüsü çiziyor.?Kimisinin beğendiği yeni isimler kiminin aklında soru işaretleri bırakıyor. Elbette transferi erken bitirip, çalışma dönemini tam kadro olarak yapmak önemli. Ama bunu yaparken, işi aceleye getirmemek ise bir o kadar önemli konu. Sezon sona erdiğinde Kayserispor´dan yapılan ´´Listemizde 300 oyuncu var´´ gibi afaki rakamlar artık yerini daha net konuşmalara bırakmış durumda.

 

           ********************

   300 Rakamı ilk kulağa çalındığında gerçekten ilginç bir durum ortaya çıkmıştı. Ama işin rengi yeni yeni açığa çıkıyor. Kayserispor, aslına bakarsınız bu rakamı telaffuz ederken sanırım Balkanlar´da ki oyuncu sayısını belirtmiyor. Özellikle takımın kilit noktalarına Balkan ülkeleri dışında fazla transfer yapılmayacak gibi görünüyor. Özellikle de Romanya ve Sırbistan Ligi´nden alınan oyuncuları gördüğümüzde şimdi bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor sanırım.

 

           ********************

   Fil Dişi Sahilleri, Gana gibi Afrika ülkelerinde de elbette isimler var. Zaten transfer döneminin olmazsa olmazıdır Afrika ülkeleri. Ama alınan oyuncuların, geçmişlerine ve geldiği liglere baktığımızda genelde Balkan ülkelerinin ağırlığını hissetmemiz oldukça ilginç. Elbette oyuncularda bireysel başarı ve kalite önemli ama oynadıkları liglerin zorluğu da önemli. Özellikle ülkemiz düşünüldüğünde.

 

           ********************

   Herşey elbette ligde belli olacak. Şimdi atıp, tutmak, fazlaca yorumda bulunmak yersiz.?Hem hem yabancı transferinin yüzde yüz isabetli olması mümkün değil. Bu oranın yüzde 80´lerde bile olması önemli bir başarı olacaktır. Bu nedenle bu konuda lig başlayınca yeni yorumlar yapmak üzere bu konuyu burda kapatmakta fayda var.