Erhan KAN


BEKLEMEKTE FAYDA VAR

Kayserispor´un iç saha büyüsü bozulurken, bu durum hesapyarın yeniden yapılmasına neden oldu.


Kayserispor´un iç saha büyüsü bozulurken, bu durum hesapyarın yeniden yapılmasına neden oldu. Ligin ilk yarısı sna erdiğinde gözler zirve yarışında iken alınan son Galatasaray yenilgisi ile birlikte yeniden hedef Avrupa kupalarına katılabilmek olarak revize edildi. Bu hedef bile son haftalardaki durum itibari ile zor gibi görünsede olmayacak bir veya afaki bir hedef değil. Meletyespor ve Galatasaray yenilgilerinin yanı sıra alınan yeni tranfserlerin takıma vereceği katkının kısıtlı olacağı düşünülerse, gerçekçi hedefler açaklamak elbette daha doğru olacaktır.

********************
Özellikle bu haftasonu oynanacak olan Göztepe maçının skoru özellikle hedef belirleme açısından çok daha belirleyici olacak. Zira iki haftalık kötü gidişin ardından deplasmanda alınacak bir galibiyet tam anlamıyla takıma can suyu olacaktır. Aksi takdirde ise gidişata göre hedef bir kez daha revize edilebilir. Ara transfer döneminde alınan iki oyuncunun takıma vereceği katkı ise pek iç acıcı değil. Galatasaray maçında sonradan oyuna giren William De Amorim, hazır bir görüntü çizmedi. Hareketli, topla oynamayı seven bir yapısı olsada, güç açısındanr ligin biraz altında gibi. Kravets ise henüz kendini gösterme imkanı bulamadı. Kariyerine baktığınızda söyleyecek laf yok ama yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya girememe olayı ilgden soğumasının önünü açabilir.

********************
Şimdi tüm bunlar göz önüne alındığında kayserispor´un ikinci yarıda nasıl bir performans çizeceği tam bir merak konusu oluyor. Galatasaray ile oynanan maçın ölçü olamayacağı aşikar. Temsilcimizin bundan sonra oynayacağı karşılaşmalarda alacağı skorlar bu konuda daha net bilgiler verecektir bizlere. Bunun içined Göztepe ve Osmanlıspor maçlarını bekleyerek bu konudaki gelişmeleri takip etmekte fayda var. Ligni ikinci yarısı bizim için şimdi başlıyor. Kendi kalibremizde ki takımlar ile oynayacağımız maçlarda alacağımız galibiyetler bizi yarışın içinde tutacaktır.