Mehmet KETENCİOĞLU


BASKIYA DAYANAMIYORUZ...

Süper Lig 23.hafta maçını ligin en diri, en fazla gol atan 4, en az gol yiyen 2 takımından biri olan, hatta ilk 5 içinde ligi tamamlamayı kafasına koyan Aytemiz Alanyaspor'a karşı Kadir Has'ta oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz, geçen maç  sonu yazımda belirttiğim gibi diri rakibi karşısında zorlandı ve 1 puana razı oldu.


Süper Lig 23.hafta maçını ligin en diri, en fazla gol atan 4, en az gol yiyen 2 takımından biri olan, hatta ilk 5 içinde ligi tamamlamayı kafasına koyan Aytemiz Alanyaspor'a karşı Kadir Has'ta oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz, geçen maç  sonu yazımda belirttiğim gibi diri rakibi karşısında zorlandı ve 1 puana razı oldu. Aslında 54.dakikada rakip oyuncudan kaptığı topu 30 metreden füze niyetine filelere gönderip Kayserispor'u 1-0 öne geçiren yeni transfer Maglica maç içerisinde bunu golden hemen 5 dakika sonra yine yapabilse şehri sevinç yumağına dolayacaktı. Öyle bir gol pozisyonunu değerlendiremedi ki attığı golden çok daha kolay olanı idi bu pozisyon. Her şeye rağmen geçen haftaki istekli arzulu, gol koklayan duruşunu bu maçta da gösterdi Hırvat futbolcumuz. Ayağına sağlık...

TOPLA OYNAMA YÜZDELERİMİZ İYİ DEĞİL!

Topla oymama yüzdemiz son 4 maça baktığımızda maalesef iyi değil. 19.hafta Gaziantep FK karşısında % 59'a karşı % 41 topla oynayabilen ekibimiz bu maçtan mağlup ayrıldı. Sonraki maçı Başakşehirle oynayan sarı kırmızılılar yine % 31' e % 69 topla oynama üstünlüğünü rakibe kaptırsa da Alibec’in vatandaşı yeni hocası Dan Vasile Petrescu'nun gazı ile attığı 2 gol galibiyeti getirdi.21.hafta Fenerbahçe’ye konuk olan takımımız maçın sonunda 3-0 mağlup olurken topa hükmeden % 72 ye % 28 topa hakim olan doğal olarak kanarya oldu. 22.hafta maçında alt sıralardaki rakibimiz olan Kasımpaşa giden Hes Kablo Kayserisporumuz bu maçta rakibine fazla boş alan bırakmayınca topla oynama üstünlüğü kıl payı farkla % 53' e % 47 Kasımpaşa' da kaldı. Ama bu kafa kafaya mücadele deplasmandan 6 puan değerinde 3 puan getirdi. 23. Hafta maçının ön yazısında Kasımpaşa maçından sonra ne demiştik. "Aytemiz Alanyaspor bu ligin en diri takımlarından biri hedef 3 puan almak ama 1 puan bile başarı sayılır" diyerek hayalci olmadığımızı vurgulamıştık. Öyle de oldu  % 65'e karşı % 35 topla oynama üstünlüğünü kaptırdığımız Alanyaspor 1 puan alarak şehrine gitti. Alınan 1 puana ne Kayserisporumuz ne de konuk ekip Alanyaspor sevinemedi. Bizim asıl

rakiplerimiz altta son 12 sırayı paylaşan takımlar. Onlardan alacağımız 3 puan bize ilaç olacak. Mesela 07 Şubat Pazar günü deplasmanda oynayacağımız 6 puan değerindeki Büyükşehir  Belediye Erzurumspor maçı gibi.

GİDİŞAT İYİ MÜCADELE İYİ, PEKİ SORUN NERDE?

Hes Kablo Kayserispor'un Petrescu hoca ile  son 5 maçta sahaya çıktı.2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.5 maçta alınan 7 puan bizimde yazılarımızda  vurguladığımız gibi maç başı 1.5 puan limitine yaklaşıyor. Yine tekrar ediyorum papağan gibi söylemeye de devam edeceğim. Oynayacağımız maçlardan ortalama 1,5 puanla ayrılmak zorundayız. En kötü ihtimalle 3 maçtan en az 5 puan alabilmeliyiz. Bununda formülü yıllarca Premier  Ligde başarılı defans oyuncusu olarak oynayan  Petrescu hocada. En iyisini o bilir. Tereciye tere satacak halimiz yok zaten... Ara transferde 8 futbolcu transfer etti Hes Kablo Kayserisporumuz. Tecrübeli bir tek Uğur Demirok var. Diğerleri daha genç ve kariyer planları var. Petrescu hoca 8 transferin 5 ine tavsiye veren alınmasını isteyen kişi. Kim bunlar; Hollandalı 27 yaşındaki santrafor Luckassen, İsveçli ön libero Besard Sabovic, Hırvat santrafor Anton Maglica,  yine Hırvat ön libero Karlo Muhar, Arjantinli sol bek Nehuen Paz. Diğer ara transferler Ramazan Civelek, Uğur Demirok ve Melih Okutan yönetimin hocaya tavsiyesi ile alınan oyuncular. Yabancı transferlerin kendilerini göstermesi için hoca antrenmanlar da ara gazı ile gidiyor bir an önce takıma katkı sağlasınlar diye. Birde hocanın antrenmanlardaki motivasyonu üst düzey gidiyor şu ana Kadar. Sanki tatlı sert abi, kardeş ilişkisi gibi.

HAKEM ŞÖVALYE KILICINI HİÇ İNDİRMEDİ 6 SARI 1 KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Maçın genelinde futbol yazmak istiyorum. Her maç hakem yorumu yapmak ve bu en kolay eleştiri yolunu tercih etmek istemiyorum. Lakin maçın kara gömleklisi Atilla Karaoğlan zorla kaşındı. Sanki basket maçı yönetiyormuş gibi düdüğü dudağından, kartı elinden hiç eksik etmedi. Hani basiretsiz idareciler çalışanlarını kaba kuvvet zoruyla ikna etmeye çalışırlar ya o hesap oldu hakeminki de. Maç içerisinde Hes Kablo Kayserispor için 5 sarı 1 kırmızı kart gösterdi bunların 3 tanesi kesinlikle kart değildi. Dolayısıyla kırmızı kartta ağır oldu. Kayseri’ye gelen hakemlerin başkanları, Tatlı başkan özel emirle gönderiyor hakemleri anlaşılan. "Çaktırmadan inceden inceye bitirin işi " diyor herhalde. Ortada kıran kırana 4-5 pozisyon var toplam 6 sarı, 1 kırmızı kart var. Federasyona tepkiyi usulünce göstermeli Kayserispor yönetimi, aksi takdirde sesi çıkmayana bu ligde 1 puanı bile çok görüyorlar. Daha sonrada " hadi köyüne geri dön" diye kovalıyorlar.