Memduh BORAZAN


Başkent´te Kayserispor rüzgarı..

Herkes bu maçın sonucu merak ediyordu? Gençlerbirliği ligin son sırasında olmasına rağmen alt sıralardan kurtulmak için galibiyetten başka bir şey düşünmüyor mu normal olarak.


Herkes bu maçın sonucu merak ediyordu? Gençlerbirliği ligin son sırasında olmasına rağmen alt sıralardan kurtulmak için galibiyetten başka bir şey düşünmüyor mu normal olarak. Kayserispor ise üst sıralardaki yerini korumak ve hatta daha da ilerlemek için bu maça büyük önem veriyordu. Her iki takım için ayrı hedef olan bir maçtı.

Maç öncesi Kayserispor taraftarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün huzuruna çıktı ve muhteşem bir görüntü vardı. Duygusal anların yaşandığı Anıtkabir´de binlerce taraftar tek ağızdan söyledikleri İstiklal Marşı ve İzmir´in dağlarında çiçekler açar bestesi görünmeye değerdi. İşte taraftar? İşte takım?

Zira maç maç başladıktan sonra ilk dakikalarda Gençlerbirliği baskılı oynadığına şahit olduk. Ancak karşısındaki takım kolay kolay yenilmeyen, bileği bükülmeyen Kayserispor vardı. Zaman zaman iyi futbol oynamasa bile skoru değiştirecek dengeleri alt üst edecek oyunculara sahip Kayserispor. Ne zaman, hangi dakika ne yapacağı belli olmaz. Ancak bir gelirse tam gelir. Gençlerbirliği gol atacak derken Kayserispor´un ?Umut´u çıktı sahneye. Gol perdesi Umut Bulut´tan geldi. Durum 1-0 olduktan sonra Gençlerbirliği çabuk toparlandı ve beraberlik golünü de buldu. İki takımda kazanmak istiyordu.

İkinci devre yine karşılıklı ataklar, tartışmalı pozisyonlar derken Kayserispor galibiyet golünü buldu. Başkentte binlerce Kayserispor taraftarı maç bitiminde büyük bir coşku yaşadı. Sahada ayrı bir güzellik, tribünde de müthiş bir sevinç yaşanıyordu. Hak eden kazandı. Bileği bükülmeyen, yenilmeyen Kayserispor bir zor deplasmandan da galibiyetle döndü. Kazanmak ayrı bir güzellik ama artık hedef büyütme vakti de gelmiş oldu. Şöyle, puan durumuna bakıldığında önemli yerde Kayserispor. Sadece Gençlerbirliği´ni galibiyeti 3 puan getirmedi, şimdi daha büyük hedef belirleme notası verdi. Hani hayal kurmak olmasın ama Avrupa kupalarında en azandın boy göstermeli bu sezon. Bu takım da bu teknik heyette bu kapasite var. Başkente farklı hedeflerle Kayseri´ye dönen Sarı-Kırmızılı ekip, ligin en gözde takımı olmayı başardı. Artık bu taraftar, bu şehir daha farklı ve daha başarılı bir Kayserispor görmeyi istiyor, arzu ediyor.

Bakan özür diledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, karşılaşma sonrası galip gelen Kayserispor´un soyunma odasına akreditasyonuz girmek isteyince tartışma çıkmış, sözlü tartışmanın ardından da kavga yaşanmıştı. Şimdi burada Bakan çıktı ?Özür´ diledi. Hem de üç kez. Bilmiyordum dedi. Yani bir anlamda Kayseri´de yaptığı yöneticilik yıllarında her kapının kendisine yine açılacağını düşünmüş olmalı ki bu hataya düştü. Yani yıllardır yöneticilik yapmış bir isim bu hataya nasıl düşer anlam veremiyorum. Ne gerek vardı şimdi durduk yeri bu olayların yaşanmasına. Kural ne ise o her yerde işler. İyi olmadı. Hiç hoş olmadı. Kaba kuvvet yakışmadı her kim yaptı ise. Sözlü ya da fiziki yaşanan olaylarda kim suçlu ise cezasını çekmeli. Ayrım gayrım olmamalı.