Metin SÖNMEZ


BAŞKENT ZAFERİ

Milli ara sonrası iyi giden takımların dönüşleri hep problemli olmuştur. Kayserispor´u dün bekleyen en önemli tehlike buydu


  Milli ara sonrası iyi giden takımların dönüşleri hep problemli olmuştur. Kayserispor´u dün bekleyen en önemli tehlike buydu. Nitekim, beklendiği gibi de oldu. Belki de Lig´in en zayıf halkası konumunda bulunan Gençlerbirliği karşısında sarı-kırmızılılar pek bir varlık gösteremedi. Ta ki öne geçtiği gol dakikasına kadar?

  Neredeyse bulduğu ilk ciddi pozisyonda istediğini alan ve moral bulan Kayserispor´da işler yoluna girme modundayken, Tiago Lopez, sağ bek mevkiinde inanılmaz bir hataya imza atınca, Gençler skoru dengeledi. Ortada geçen, hatta zaman zaman ev sahibinin etkili gibi göründüğü mücadelede eşitlikle gidilen soyunma odasının dönüşünde teknik patron Marius Sumidica, fevkalade radikal bir değişiklik silsilesinin altına imza attı. Bana göre doğru da yaptı. Takımın etkisiz iki elemanı olarak dikkat çeken sağ beki Lopez ve sol beki Atila Turan´ı kenara alarak Sapunaru ve Stojkoviç´i sahaya süren, Güray defansın soluna çekerek hücumda bir fazla oyuncuyla galibiyet hedefleyen Rumen Hoca, icraatının semeresini aldı.

  Boldrin´in seberst vuruşu Deniz Türüç gibi kullanarak rakip kaleci Hoff´u avlamasının ardından, her şey sarı-kırmızılı takımın istediği gibi gitti. Ev sahibi Muriqi´i oyun alarak doldur boşalta dönünce, kolay daha da kolaya döndü. Maç 2 veya 3 farklı duruma gelebilirdi ama hücum oyuncularının bencilliği ve cömertliği ön plana çıkınca, 2-1´e kilitlenen karşılaşma öyle de bitti.

  Kayserispor´un, zirvede var olmak adına aldığı bu galibiyet, büyük önem arz ediyor. Zira, bu hafta sonu oynanacak Başakşehir maçı takımın nerede olmak istediğinin önemli bir göstergesi olacak. Yapılması gereken en önemli şey, bugünden itibaren Başkent zaferini unutarak, İstanbul´un şampiyon adayına karşı konsantre olmak.

  Yeni bir galibiyet haftasında buluşmak üzere?