Metin SÖNMEZ


BAŞ AKTÖR!

Bu galibiyete bir mim koymamız gerekirse, ?çok kıymetli? dememiz gerekecek.


 

                                                                                                                                    

   Bu galibiyete bir mim koymamız gerekirse, ?çok kıymetli? dememiz gerekecek. Rakip adına, yok eksikti, şuydu, buydu gibi cümleler de kurabiliriz ama önemli olan hanenize üç puanını yazdırabilmekti, Kayserispor´da onu başardı. Hele bu galibiyetin uzatma dakikalarında gelmesi, işi ballı börek haline getirdi.

  Başakşehir gibi zorlu bir rakibin ardından Akdeniz´e uzanan sarı-kırmızılı takım, aslına bakarsanız maça çok iyi, ya da bilinen şekliyle başlamadı. Biraz durağan giden mücadelede, Alanya´nın anlık defansif gafletine, Ryan Mendes-Güray Vural işbirliğiyle gole imza atan Kayserispor sonrasında biraz sallansa da, yine sahada dominant kalan taraftı. Gücü oranında kalesini, yani kendi yarı alanını savunmaya odaklanan ev sahibinin golsen sonraki çabalarını, hücum düşünceleri vardı? Fakat bu durum yalnızca düşünce olarak kaldı, yani gücü oranında oynadılar desek doğru olur.

  Attığı golün rahatlığı ile ikinci yarıya çıkan Kayserispor işi biraz rölantiye alınca, Alanya kısıtlı gücüyle yüklenmeye, didinmeye ve gol aramaya çalıştı. İşte o Kayserispor´un mücadele ve tempo anlamında oyundan düştüğü anlarda biraz da şans yardımıyla beraberliğe ulaşan Güney temsilcisi, inanılmaz  bir direnç kazandı. Alanya´nın inanılmaz mücadelesi sürerken, maçın kırılma anı vardı elbette. Rakibin stoperi Welinton´un ikinci sarıdan ihracı sonrası dengeler tamamen değişti. Tabii ki, rakibin eksilmesinin ardından Atilla´nın yerine hücum gücü yüksek Güray´ın sol beke montesi ve ardından ikinci santrfor Stojkovic´in sahaya sürülmesi, bence galibiyeti getiren baş aktör ve faktörlerdi. Nitekim, ilk golü atan, sonrasında ise artık uzatma anlarında sol taraftan gelerek Umut Bulut´a inanılmaz bir servis yapan Güray Vural, hem galibiyetin mimarı oldu, hem de maçın adamı?

  Değim gibi? Uzatma dakikalarında gelen bu galibiyet, müthiş önem arz etti.

  E artık, dünün sevinci dünde kalsın ve Beşiktaş´a odaklanalım olmaz mı?