Metin SÖNMEZ


BAKIŞIMSIZ ZİHNİYET!

Bu takım hem beyinsel, hem de fiziksel olarak bitmiş; Gençlerbirliği maçında bunu çok berrak biçimde gördük?


 

 

  Bu takım hem beyinsel, hem de fiziksel olarak bitmiş; Gençlerbirliği maçında bunu çok berrak biçimde gördük?

  Fenerbahçe, Galatasaray gibi önemli takımları da kapsayan 4 maçlık galibiyet serisi ile büyük bir çıkış yakalayan ve kümede kalma yolunda neredeyse işlem tamam noktasına gelen Kayserispor´da yaşananları anlamak havsalaya sığdırmak mümkün değil.

  Yahu arkadaş? Oynanacak 18 maçlık periyot öncesi yönetim değişmiş, 10 transfer yapılmış, şehrin ileri gelenleri ve tüm dinamikler bir araya gelmiş ve altın tepsi içinde allanan-pullanan yepyeni bir Kayserispor adına adımlar atılmış, işler de iyi gitmişti. Aslında bakarsanız, ne olduysa o süreçte oldu. Doğru tavır sergilemek ve süreci iyi yönetmek yerine çeneler daha çok çalışınca, olanlar oldu.

  Neyse? Ortaya çıkan bu tablo, dünyanın sonu mu; değil tabii. Ancak son 4 haftada alınan 4 yenilgi ve bundan daha ötesi sergilenen bezmiş, bitmiş futbol, ve yenilen 12 gol herkesi umutsuzluğa itiyor; mesele işte bu! İşler iyi giderken vıcır vıcır ve alakasız biçimde konuşarak yol alacağını sanan bakışımsız zihniyet, ne yazık ki bugünleri hazırladı.

  Bir kulüp içinde senkron bu denli bozuk olursa, başa gelecek felaketler silsilesi de üç aşağı, beş yukarı bellidir. Nitekim, Kayserispor´da yaşananların adı da budur. Bir teknik adam getiriyorsunuz, takımın ligdeki puan durumundan ve eldeki kadrodan bi haber. Üstüne üstlük bunu da bir marifet gibi anlatırsanız, bunun adına insanların futbol aklıyla alay etmek denir ve gelir sizi vurur. Nitekim vurmuştur da.

  Ve o yere göğe sığdıramadığınız teknik adamınız, sizi suçlayarak çeker gider. Düşünsenize, Sergen Yalçın ve ekibi Gençler deplasmanı öncesi kulüpteki tüm eşyalarını toplamış ve otobüse yüklemiş. Yani daha net ifadeyle mağlubiyeti öngörmüş teknik kadronun tamamı? Maç sonunda da apar topar çağırılan üç taksiye yüklenen bavullarla beklenen kaçış gerçekleşmiş? Futbolcu dediğin cin gibi? teknik kadronun takım otobüsüne yüklenen bavullarından  haberi olmaz mı?

  Devam edelim; bu durum futbolcuların kafasına 12´lik mıh gibi çakılmaz mı?

  Aslına bakarsanız, film maç öncesi Perşembe günü kopmuş? Takım için Karpuzatan Tesisleri´nde yakılan mangalı üç futbolcu resmen sabote etmiş? Protesto etmiş? Ne derseniz deyin kötü sonun fitili burada ateşlenmiş.

  Bu bahsi geçelim ve şu saptamayı yapalım: Geçen sezon Sivasspor, bu sezon Kayserispor? G.Antep vesaireyi saymıyorum bile. Bırakın Sergen´i Türkiye´nin yetiştirdiği en önemli futbolcularından biri olarak hatırlayalım? Teknik adamlık mı, üstü kalsın.

  Yönetime sözüm şu: 6 haftalık var olma mücadelesi sürecine girildi. En azından o bölümü adamakıllı yönetin. Önce bu yükü kaldıracak bir teknik adam bularak başlayın işe. Laf yerine sağlam icraatlar ortaya koyun; yapacağınız hepi topu bu! Zira Kayserispor Lig´de kalmak yolunda hâlâ en avantajlı takım. Yeter ki doğru adımlar atın.

  E son söz de futbolculara. Kardeşim bir toparlanın, kendinize gelin. Gençlerbirliği ve son haftalarda kırk kırık küp, kırkının da kulpu kırık küp benzetmesinde olduğu gibiydiniz. Giydiğiniz şanlı Kayserispor forması. Yeter artık silkinin ve kendinize gelin.