Erhan KAN


AYIPTIR BEYLER!..

    Kayserispor'un yeni tesisleri düzenlenen tören ile açıldı. Yüz ağartan bir tesis.


    Kayserispor'un yeni tesisleri düzenlenen tören ile açıldı. Yüz ağartan bir tesis... Modern, işlevsel, prestijli her yönüyle Kayserispor'a yakışan bir tesis. Buraya kadar herşey çok güzel. Sarı-Kırmızılı takım maddi imkansızlar içerisinde ligde kalmanın mücadelesini verirken, yapılan cafcaflı açılış içleri acıttı o ayrı konu! Bir de bu tesislerin yapımında emeği, yüreği olanlar var ki açılışa zahmet edilip çağrılmadı bile. O isimlerin yerine Cumhuriyet Meydanı'na bıraktığınızda Karpuzatan'ı dolayısıyla o tesisleri bulamayacak milletvekili, bürokratlar ve sözüm ona spor adamları (!) çağrıldı. 

           ********************
   Belli ki bu açılış organizasyonunu yapan, davetli listesini hazırlayanlar kulübün yakın tarihini hiç bilmiyor. Peki onlar bilmiyorda, orada arzı endam edenlerde mi bilmiyor. Daha o tesislerin ilk tanıtımı dün gibi herkesin aklında. O tesisler yapılırken, o tanıtımı yapan o dönemde bile milli takımı Karpuzatan Tesisleri'nde ağırlayan kim di acaba? Açılışı yapılan tesislerin yapım fikri kimden çıktı? Kim taşın altına elini koyup kendi öz sermayesi ile tesisleri o hale getirip, TFF'den destek alarak bitirilmesini sağladı?

           ********************
     Beyler yazıktır! Hazıra konmak, açılışta kurdela kesmek o kadar da matah bir şey değil! Asıl matah olan, asıl değerli olan hakkı sahibine teslim etmektir. O açılışa katılanların yüzde 10'luk kısım yukarıda saydığım kriterlere giriyor ama yüzde 90'lık kısım çok ama çok iyi biliyor ki o tesislerin yapım fikri, temel atma aşaması, bu hallere gelmesinin gerçek hak sahibi Süleyman Hurma'dır... Açılışta biri zahmet edip Süleyman Hurma'yı çağırma lütfunda bulunmamış. Yine herkes kafasını kuma gömmüş, yazık!

           ********************
    Ama tarih çok iyi biliyor ki Süleyman Hurma'nın vizyonu, gece-gündüz mesaisi, lobisi olmasaydı bugün o tesislerin yerinde kocaman bir HİÇ'ten başka birşey olmazdı. Yenitimi de tebrik etmek gerek, takım ligde kalma yarışı verirken böylesine görkemli (!) bir tören düzenlediği için. Yine havamızı attık spor camiasına. Aman canım takım düşse de olur, gerkçek hak sahipleri çağrılmasada olur!