Necmettin ÇUHADAROĞLU


AYARCILAR

Siz kendi kafanıza göre Kayseri ye ayar mı veriyorsunuz?


Siz kendi kafanıza göre Kayseri ye ayar mı veriyorsunuz?

Kayseri de Kayserilide bunu yemez.

Yolu Kayseri´den hiç geçmemiş bile olanlar Kayseriyi yazmaktan çizmekten usanmadılar.

Kimin dolduruşuna geldiniz arkadaş?

Kimin?

Bu memleketin havası sert olur. Bakın Mayıs ayında nerede ise kar yağacak başımıza. Burası Ankara, İstanbul değil. Üç beş internet sitesinde köşe yazıp bol keseden atanların da bu memleketi karıştırmalarına hiç mi hiç imkan vermeyiz.

Hayatında hiçbir şey olamamış insanların uğraştığı işler gibi görünen bu mesleğin ilkelerine ne oldu. Bin TL satılan mallar grubuna düşenlere yazıklar olsun. Şehrin hangi derdi ile dertlendiniz?

Hayatınızdan bir örnek verin?

Onun bunun açığını aramaktan başka ne yaptınız?

Arkanıza aldığınız üç beş kıçı kırık adamlarla mafyacılık oynamaya devam edin. Unutmayın bu memleket bir derya, bir deniz.

Sizi de yutar size yazdıranları da.

Tetikçi olmanın diğer adıdır yazarlık her halde. Unutmayın bu memlekette tavuğun cücüğünü güzün sayarlarmış. El altından bilip bilmeden Ankaralara servis esilen yalan yanlış bilgilerle köşe yazdıranlar,  servisçiler, ona buna ayar veren ayarcılar az kaldı. Biraz daha sabredin.

Yaptığınız kirli ve pis işlerin içerisinde boğulup gideceksiniz.

Şehre zarar veriyorsunuz?

Diyoruz ama anlamıyorsunuz. Şehri düşünen kim?

Cebimize bakarız diyorsunuz. Belediye kapılarından ayrılmıyorsunuz. İş takipçiliği, sanal ortamda aslı astarı olmayan işler paylaşıyorsunuz. Size akıtılan zehri şehre yayıyorsunuz. Bunun da bir hesabı olur. Olurda bu faturayı kendinizi satsanız ödeyemezsiniz.

Bu memleketin yükü ağır olur. Her cıvata adam bunu taşıyamaz. Hele hele sizin gibi yavşaklar hiç taşıyamaz.

Atalarımızın bir sözü var tek taştan duvar olmaz diye.  Sizden ne tek taş olur nede duvar. Olsa olsa sinek olur sinek. Onunda ömrü nereye kadar?

Memleketinizin insanlarını eleştirirken biraz saygılı olun, makamına saygı duyun. Allahtan korkun. Kuldan utanın. Bizler bu memleketi seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz. İyisi de kötüsü de çalışkanı da tembeli de bizim. Büyükşehiri de, Melikgazisi de, Kocasinanı da. Hepsi memleketimizin daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyorlar.

Allah razı olsun.

Hataları olmaz mı?

Olur, mutlaka olacakta. Bu memlekette kimse kimsenin şahsına ya da kişiliğine dokunacak sözler söylemeye yetkili değildir. Ne hakkıdır ne de haddi.

Bir bardak suda fırtınalar kopartan ayarcılara duyurulur.

Kalın Sağlıcakla.