Necmettin ÇUHADAROĞLU


AYAR-CI


 

Nabza göre şerbet vermek, eski bir deyim olmasına rağmen ağırlıkta günün adamları için söylenen bir sözdür. O an güç kimde ise ona göre ayar çeken ayarcılar gibi. Sayın Mustafa Alan da alınmasın o da konuşmasında benim mesleğim ?´ayarcılık´´diyor. Haksız da değil adam ayarcı. Bozulan yerlerinizi pardon saatinizi ayarlıyor, bozuksa yağlıyor derken bir ayar işi var. Birde memleketin ayarcıları var. Her devirde kıymete biniyorlar. Bir bakıyorsunuz CHP li bir bakıyorsunuz MHP li hatta AK partili bile oluyorlar. Ayarcıların hiç suçu yok. Onlara sağını solunu ayarlattıranlarda suç var. Adam sağ koluna saati takınca sağa sol koluna takınca sola başka bir yerine takınca da orasına ayar veriyorlar.

İşte bunlara totalde ayarcı deniliyor.

Bu memlekette herkes anasına avradına küfrederken onlar ayar çekmeye devam ediyorlar. Ne yapsınlar onların işi de bu. Zor zenaat bunların yaptıkları. Omurganız olmayacak. Herkese eğilip büküleceksiniz. Ne derlerse onu yapacaksınız. Emir eri gibi kendinizi kullandıracaksınız. Kısacası tutma olacaksınız. Gerçekten bu ayarcıların işi çooook ama çok zor. Şeref, haysiyet, ar, namus hak getire. İki günlük dünyanız için tüm bunlara tamam diyeceksiniz. Her halde buda ayrı bir meziyet olsa gerek. Karşılığında ne kazanacaksınız. Piyasada itibarınız sıfırlanacak. Reset atacaksınız hayatınıza. Sövenlere kulağınızı mı tıkayacaksınız. Sizde, sizin hakkınızda nelerin düşündüğünü eşşek gibi biliyorsunuz ama işinize geliyor bu işte ondan. Birde dik durmayı, omurgalı olmayı, doğruya doğru, eğriye eğri demeyi öğrenseniz de porselen dişlerimizi kırsak. Çevrenizdekilerine bir bakın, sahtekar, riyakar, yalaka ne kadar zübük varsa yanınızda. Biraz silkinin ve utanın. Bu memlekete neler olduğunu ve nelerin yaşandığını doğru dürüst şekilde anlatın.

Ayarcılığın lüzumu yok.

Hadi size kolay gelsin.

Bu memlekette FETÖ-PKK-PYD-Hizbullah yapılanması almış başını gidiyor. Emniyet müdürü kendisine gelen tüm tenkit ve tepkilere rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Bir taraftan operasyonlar devam ediyor. Bir taraftan haklı haksız ayırt edilmeye çalışılıyor. Bari bunlara tepkisiz kalmayın. FETÖ nün bugün yargılanan adamlarının çoğu sizin ya oturma arkadaşınız ya da sizi tutma olarak kullanan adamlar. Bu işin ticaret ayağının bel kemikleri size attıkları kemikleri pardon verdikleri paraları anlatıyorlar. Duyduğunuz halde duymamazlıktan gelmenizde ayrı bir çaba gerektiriyor. Birde merak ettiğim kafanızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyormusnuz?

Siz ona da bir ayar veriyorsunuzdur.

Kanımca cehennemde zebanilere de ayar verir bu tarafa doğru kaçmaya çalışırsınız. Ne de olsa mesleğiniz bu.

Sizi gidi ayarcılar sizi.

Kalın Sağlıcakla