Memduh BORAZAN


AVANTAJ KAYSERİSPOR´DA AMA!...

Ve artık son 5 hafta. Ak kara ortaya çıkacak. Ligin altı kadar üstüne karışık.


Ve artık son 5 hafta. Ak kara ortaya çıkacak. Ligin altı kadar üstüne karışık. Son yılların en çekişmeli bir sezonu olsa gerek. Alt sıralardan bahsedelim. Şuan kimin bir alt lige düşeceği kesin değil. Her an her şey olabilir.

Fırsatı değerlendiren takım ligde kalır. Avantaj elde eden takım hak eder kalmayı. Kayserispor, bu hafta Trabzonspor karşısında puan kovalayacak. İşi bu maçta gerçekten zor. Gaziantepspor en yakın rakibi şuan. Arada 4 puan fark var. Rizespor ile 6 puan fark. Bunlar hep avantaj. Kayserispor bu puan farkını iyi kullanmalı.

Avantaj şuanda Sarı-Kırmızılı ekipte. Artık telafisi olmayan maçlar oynanacak.

Mesut Bakkal´a bundan sonraki haftalarda gerçekten çok iş düşüyor. Eğer takım ligde kalırsa tabii payı büyük olacak, ama ya aksine bir durum olursa sorumlusu kim olacak? Bakkal´mı? Yönetim mi? Kim olacak?

Sergen Yalçın´ı takımın puan ve sıralamasını bilmeden Kayserispor´a getiren bir yönetim, Mesut Bakkal ile devam etmesi inşallah  iyi olur. İlk maç ilk heyecan ilk 3 puan bunlar güzel. Bu kalan haftalar işte kim kimi ateşe atacak ortaya çıkacak. Kayseri´de herkesin düşüncesi farklı olmaya başladı. Kimisi kümede kalır, kimi kalamaz, kimi yönetim gider, kimi gitmez vs gibi spor camiasında konuşuluyor. Tabiki bizim gönlümüz şehrimizin takımı Kayserispor´un kümede kalması ve önümüzdeki yıl daha kuvvetli daha iyi bir yönetimle devam etmesi olur. Kim ister ki Erciyesspor7un başına gelenlerin Kayserispor´un başına gelmesini. Bu nedenle eğer Kayserispor´un başına bu sezon bir kaza gelirse inanın Erciyesspor´dan daha da kötü olur. İki yıl içinde kulüp yok olur. Bu nedenle iyi ölçmek gerekir, iyi tartmak gerekir bu kalan haftaları. Bakın 6 hafta kazanamadı bu takım. Allah´tan rakipleri de bu fırsatı değerlendiremedi. Adanaspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantepspor ciddi anlamda fırsat tepti. Eğer bu takımlar seri 3 galibiyet alsaydı bu iş bitmişti. Yani şu bir gerçek Kayserispor ne kadar kötü futbol oynuyorsa rakipleri de kötünün kötüsü oluyor.

Her zaman bu şans yanında olmayabilir. Kimse bu takımın güçlü olduğunu düşünmesin. Çok zayıf ve yetersiz bir ekip. Trabzonspor maçına bir şey diyemem ama ondan sonraki haftalarda kaybedilecek puan ya da puanlar geri dönüşü olmayan bir yola götürür bunu bilesiniz.