Burak ÇELİKTAŞ


ASLAN YENİDEN LİDER

Geçen hafta bahsettiğimiz gibi lig başından beri Galatasaray ile Başakşehir arasında el değiştiren liderlik bir kez daha el değiştirdi ve Galatasaray geçen hafta kaybettiği liderliği geri aldı.


Geçen hafta bahsettiğimiz gibi lig başından beri Galatasaray ile Başakşehir arasında el değiştiren liderlik bir kez daha el değiştirdi ve Galatasaray geçen hafta kaybettiği liderliği geri aldı. 1.takım ile 4.takım arasında sadece 3 puanın olduğu çok heyecanlı 5 haftaya girerken kalan 5 hafta ligde Galatasaray-Beşiltaş, kupada yarı finalde Fenerbahçe-Beşiktaş ve finalde muhtemel bir derbiye ev sahipliği yapacak.
Galatasaray, kendi seyircisi önünde ligde toplamda 14. Üstüste 10. Galibiyetini ilk yarıda 5-1 yenildiği lider Başakşehir karşısında 2-0 ile aldı. Eski oyuncuları Emre ve Arda´nın ilk 11 çıkıp 1er sarı kart alıp 90 dakikayı tamamlamadıkları maçta Galatasaray´ın gollerini Mariano ve Adebayor (kk) attı. Ligin bitimine 5 hafta kala liderliği devralan Galatasaray, ligde Alanyaspor deplasmanı ve sonrasında içeride Beşiktaş ile oynayacak.
Akhisarspor´u 3-0 gibi net bir skorla deviren Beşiktaş, üstüste 3 maç kazanarak liderle arasındaki puan farkını 1´e indirdi. 3 maçtır yenilen, 5maçtır kazanamayan Akhisarpor´un 5 hafta kala küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı 5´e kadar geriledi. Beşiktaş ise liderle arasındaki puan farkını 1´e indirdi ve şampiyonluk yarışını sürdürüyor.
Fenerbahçe, Sivasspor´u deplasmanda 2-1 yenerek galibiyet serisini 3 maça, yenilmemezlik serisini 5 maça çıkardı. Deplasmanda da 3 maç üstüste kazanan Fenerbahçe´nin kalan 2 deplasmanı ligde hedefsiz gözüken İstanbul deplasmanı Kasımpaşa ile ligden düşen Karabükspor. İç sahada ise küme düşmeme mücadelesi veren Antalyaspor, Bursaspor ve Konyaspor´u ağırlayacaklar. Liderle arasındaki puan farkını 3´e indiren Fenerbahçe, hala da 2 kupaya birden tutunuyor. Avrupa kupaları hedefinden giderek uzaklaşan Sivasspor ise son 5 maçında sadece 1 galibiyet alabildi.
Avrupa kupaları yarışını önde götüren Trabzonspor, 2 kez 2 farklı öne geçtiği maçta küme düşmeme mücadelesi veren Osmanlıpor ile 3-3 berabere kaldı. Haftaya içeride Sivasspor´u yarışın dışına itmeyi planlayan Trabzonspor, ikili averajda Kayserispor´un önünde Göztepe´nin ise gerisinde yer alıyor. Son 7 maçının 5´inde berabere kalan Osmanlıspor, 3 deplasman maçında küme düşmemeye oynayan rakiplerine konuk olacakken 2 iç saha maçında Başakşehir ve Beşiktaş ile karşılaşacak.
3 maçlık mağlubiyet serisine Gençlerbirliği karşısında son veren Kayserispor, 3-2´lik galibiyetle Trabzonspor ile puan farkını 2´e indirdi. Alt ve üst sıraları yakından ilgilendiren 5 maçla ligi bitirecek Kayserispor, Cuma günü Başakşehir´e sürpriz yapmak istiyor. Galatasaray galibiyeti ile umutlanan Gençlerbirliği, Kayserispor mağlubiyeti ile avantaj kaybetse de Ankara derbisinde Osmanlıspor´u yenip yeniden avantaj kazanmak istiyor.
3 maç aradan sonra 2-1´lik Bursaspor galibiyeti ile lige dönen Göztepe, Avrupa kupaları için yeniden umutlanırken yeni hocasıyla da istediği puan ve puanları elde edemeyen Bursaspor´un düşüşü sürüyor. 3 maçtır kaybeden Bursaspor´un 16. Konyaspor ile puan farkı 4 ve Karabük deplasmanının hemen ardından Konyaspor´u ağırlayacak.
Karabükspor´u 2-0 ile geçen Kasımpaşa gol yemeden 3 maçtır kazanıyor, küme düşme hattından iyice uzaklaşan Kasımpaşa, haftaya Konyaspor´a konuk olacak. 9 maçtır kaybeden Karabükspor, rakipleri tarafından kolay lokma olarak görülmeye devam ediyor.
Kendi sahasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor, Avrupa kupalarının 8 puan gerisinde ve küme düşme hattının 9 puan önünde. Haftaya Beşiktaş´a konuk olacak Malatyaspor´un kalan 5 maçının 3 ü deplasmanda. Son 6 maçta sadece 1 kez yenilen Alanyaspor, Mesut Bakkal ile direnişini sürdürürken haftaya lider Galatasaray´ı ağırlayacak.
Önümüzdeki hafta zorlu fikstüre başlayacak olan Antalyaspor, Konyaspor ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı. Yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran Antalyaspor küme düşme hattının 6 puan önünde ve haftaya Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Sergen Yalçın ile 4 maçtır gol yemeyen Konyaspor, hala daha küme düşme hattından çıkmış değil ancak puan farkını 1 e kadar indirdi.