Mehmet Tarık ÇAY


Aşırı Mutlu İnsanlar Fotoğrafhanesi


Bu yazıya iki tane başlık atmak istedim ama mecburen bir tanesini seçtim. Ama siz değerli okurların affına sığınarak bir de yazı içinde bir alt başlık açmak istiyorum. Artık hangi başlık hoşunuza giderse onu kabul edin.
Mutlu Olmak İçin Bin Nedenimiz Var
Bu yazıyı dünyanın en mutlu insanı olarak yazıyorum. Bu yazıyı efkarlı şarkılara, ağlatan filmlere, şarkılarıyla insanların kalbine dokunan Sıla Gençoğlu´na ve her gün bizi üzen gazete yazılarına bir isyan olarak yazıyorum.
Öncelikle insanları sevin. İnsanlığı sevin. Kötü insan yoktur kötülük yapmaya meyillenmiş insan vardır, buna inanın. Belki öyle değil ama insanlığa olan bakışımızı yumuşatacaktır. Sıkıldığımız zaman dünyayı döndüren gücü düşünün. Sizce dünyayı inatla döndüren şey nedir? İyilik deyin. Dünyayı yıllardır iyiliğin döndürdüğünü düşünün. ?Zaten, keşke, yapmam, olmaz, boşver? bu kelimeleri son kez içinizden okumuş olun. Onun yerine ?iyi ki, kesinlikle, yapabilirim, eminim, olacak,? kelimelerine merhaba deyin. Bu kelimeler ile kendinize sık sık telkinler verin.
En basiti Orhan Gencebay dinlemeyelim. En azından ruhen kendimizi iyi hissetmediğimiz zamanlar dinlemeyelim. Bugün kendisi şüphesiz efsane bir isim ama şarkı sözleri pek de iç açıcı değil. Tarkan veya Aydilge tarzı isimleri dinlemekte fayda var. En azından bir dönem kesin dinleyin.
Çay veya kahve içmek yerin Salep için. Çay veya kahveyi sevmediğimden değil. Onlar sohbet ister, ağır konu ister, ağırlık ister ama salep içsem de bitse tadı verdiği için sadece içinizi ısıtır ve sizde de sıcacık bir mutluluk oluşturur.
Wafflee yemeyi sakın ihmal etmeyin. Üzerinde en bol meyve olanı seçin. Çikolatası bol, sosu az olsun. Lezzetlisini yemek isteyene ufak bir tiyo.
Bir de sevin, sevilin. Şüphesiz evrensel ortak en güzel duygu sevgidir. Severseniz, sevilirsiniz, sevilirseniz kendinizi seversiniz mutlu olursunuz.
O yüzden sizi mutlu edecek her şeyi sevin. ?Psikoloji Babamız? Freud nasıl ki merkezine haz duygusunu koyuyorsa biz de mutluluğu koyalım. Bizi mutlu edecek şeylerin peşinden gidelim. Emin olun hayat bizden bunu istiyor. Hayat bizden mutlu olup ona aldırmamamızı istiyor. Hayat bizden gülmemizi istiyor. Sizden rica etsem şimdi güler misiniz. Evet evet şimdi? Olmadı şöyle içten bir gülümse istiyorum. Şimdi aynaya bakın ve dünyada en güzel gülümseyen insanın siz olduğunu düşünün. Haa? Bana kalırsa en güzel hemşirem gülüyor o güldüğü için de ben güzel gülüyorum. ?
Ve size altından daha değerli, benzinden kıymetli bir sır; Ruh hali olarak mutsuzsanız önce düşüncenizi değiştirin. Düşüncenizi değiştirerek, güzel şeyler düşünerek duygularınızı da değiştirebilirsiniz.