Erhan KAN


ASAMOAH İLE GELEN SEVİNÇ NİDALARI!

Spor Toto Süper Lig´in 32. haftasında kendi evinde Kasımpaşa´yı konuk eden İstikbal mobilya Kayserispor ´´Acaba´´ sorularının arasından sıyrılarak önemli bir galibiyete imza attı.


   Spor Toto Süper Lig´in 32. haftasında kendi evinde Kasımpaşa´yı konuk eden İstikbal mobilya Kayserispor ´´Acaba´´ sorularının arasından sıyrılarak önemli bir galibiyete imza attı. Rakibin 7 eksikle geldiği Kayseri´de maça fırtına gibi başlamasına rağmen ikinci yarıda yaşanan harika geri dönüş bir anlamda temsilcimizin ´´Ben bu ligin takımıyım´´ demesi gibiydi.

 

           ********************

    Maça iki takımlında istekli başlaması, karşılıklı git-gelleri beraberinde getirdi. Konuk takımın önemli atakları sonucunda 26. dakikada gelen gol bir anlamda Kadir Has´ta soğuk rüzgârların esmesine neden oldu. Ancak konuk takımın kaptanının daha ilk 45 sona ermeden ikinci sarı karttan oyun dışı kalması temsilcimizin işini kolaylaştırdı. İlk yarının son dakikalarında etkili olsa da beraberlik golünü bulamayan İstikbal Mobilya Kayserispor amacına ikinci yarıda ulaştı.

 

           ********************

    İkinci yarının başlaması ile rakibinden daha çok isteyen, sahada 1 fazla olmasının avantajını da kullanan temsilcimiz, aklı eksik oyuncularında olan rakibini kendi sahasına hapsetti. Zayıf ve cılız kontra ataklar ile gol arayan rakibine bu şansı vermeyen temsilcimiz, 70. dakikaya kadar üstün oynasa da elle tutulur bir pozisyona giremedi. Suskun golcü Asamoah Gyan´ın oyuna dâhil olması ile birlikte işin rengi değişti.

 

           ********************

   Maçın 74. dakikasında günün başarılı ismi Varela´nın adrese teslim ortasını geri çevirmeyen Asamoah  Gyan ilk olarak maça eşitliği getirdi. Bu golün üzerinden 5 dakika geçmişti ki bu sefer Mensah´ın düzgün ortası geldi ve Asamoah´ın ikinci kafa golü maça da skoru getirdi. Bir anlamda Hikmet Karaman´ın oyuncu değişikliklerinin damgasını vurduğu maçta Asamoah´ın golleri temsilcimize hayat verdi.

 

           ********************

   Evet, İstikbal Mobilya Kayserispor 40 puan yükseldi. Önünde Akhisarspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçları var. İşin çoğu bitti azı kaldı. Kasımpaşa maçı ilaç oldu, tıpkı ilk yarıda oynanan karşılaşma gibi. Ne zaman başımız sıkışsa imdadımıza yetişen İstanbul takımından bu sezon alınan 6 puan ligde temsilcimiz açısından oldukça belirleyici oldu.