Metin SÖNMEZ


ARMUDUN SAPI ÜZÜMÜN ÇÖPÜ

Kayserispor adına bedbaht özneler içeren yazı yazmak, yorum yapmak en son isteyeceğim şey ama ne yazık ki durum vahim?


Kayserispor adına bedbaht özneler içeren yazı yazmak, yorum yapmak en son isteyeceğim şey ama ne yazık ki durum vahim?

  Hatta vahim ötesi?

  Bir umut, bir umut daha diyerek geldiğimiz nokta zurnanın son deliği.

  Geçen hafta Alanya maçında 5´lik simitten de kötü konuma düşen, sahada bırakın mücadele etmeyi yürümekte bile nazlanan futbolcular topluluğu, Trabzonspor önünde olumlu manada bir futbol sergiler mi-sergilesin istedik. Umutlandık da, zira evinde Fenerbahçe´ye karşı ekstra oynayan Karadeniz temsilcisi, sahaya öyle bir anlayışla çıktı ki, sormayın?  Teknik Patron Ünal Karaman, resmen ön liberosu olmayan, daha doğrusu sıfır defansif orta saha tercihi ile Kayserispor´un işini kolayladı aslında. Defans dörtlüsünün ortasında 10 numara pozisyonunda Beşiktaş´ta büyük işlerin altına imza atan, hücum yönü zengin ama savunma noktasında nakıs Jose Sosa oynayınca, ?Hadi bakalım, bu riskin bedeli ağır olsun? dedim demesine de karşılaşmanın başlamasıyla birlikte bu durum yalnızca düşüncede kaldı. 4-1-4-1, zaman zaman da 4-3-3´e dönüşen anlayışla sahaya çıkan lakin Fenerbahçe maçından cezalı Onazi´yi kandille arayan Karaman´ın talebeleri, hiçbir şey oynamamak adına direndi resmen? Hatta, ?Biz Fenerbahçe maçını kazandık, işlem tamam? moduna geçti Kayseri´de. Buna rağmen yürüye yürüye gittikleri Kayserispor kalesinde iki top direkte patladı ilk yarıda. Evet, Kayserispor diğer maçlara göre daha fazla ayakta kaldı ama hepsi o? Hücum eder gibi görünse bile üretkenlik noktasında sıfır çeken, güvensizliğin had safhaya geldiği her hallerinden belli olan Kayserisporlu futbolcular, haftalardır sürdürdükleri yetersiz bakiye durumunu, pozitife ne yazık ki tahvil edemediler.

  Trabzonspor´un,  defansif özelliği neredeyse sıfır olan bu yumuşak başlı orta alanına karşı bir türlü istediği üstünlüğü kuramayan ve neredeyse ideale yakın kadroyla sahada olan sarı-kırmızılı takımda, işte budur diyeceğimiz tek isim yoktu. Ne affedilen Kana Bıyık, ne sakatlıktan dönen Deniz Türüç, ne de Chery... Elbette diğerleri de? Sorumluluk sıfırdı, sonuç hazin oldu. Önce 82. Dakikada bir duran top, ardından uzatma dakikalarında genç Mert Özyıldırım´ın fahiş hatasını 2-0´lık bir sonucu hazırladı. Hele hele uzatma dakikalarında Vahid Amiri´nin,  70 metre mesafe kat ederek gelmesi ve topu filelere göndererek maçı nihayete erdirmesi, ?Bir gol nasıl yenmez? adına kitaplarda yer almalı bana göre.  Trabzon maçının yorumu bu? Kayserispor galibiyet endeksinin altında kaldı ve kazanamadı.

  Bir de esasa bakalım. Oyuncularına Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam´ı gitsin mi, kalsın mı diye oylatan, 150 bin Avro için kulübe FİFA tarafından transfer yasağına sebep olanlar, havanda su dövmeye, göz boyamaya avutmaya devam ediyor. Ayı çıktı, taş düştü diye diye uçukluk yüklü cümlelerle aylardır Kayseri kamuoyu aldatıla aldatıla bu günlere geldik.

  Biz eskiden eskiden su içerdik testiden babında mazeretler dinlemeye hazır olun. Biz bu filmi 2005 yılında Erciyesspor´u bırakıp kaçanların gizli ajandasından biliyoruz. Demem o ki, Kayserispor, çok fena halde uçurumun eşiğine doğru rüzgârın önündeki kuru yaprak misali savruluyor. Birileri de yalnızca çene yapmakla meşgul.

  Eğer ucuzluklar dünyasından gerçeğe adım atmaz ise, gidilen yol yol değil; benden söylemesi?