Erhan KAN


ARA TRANSFER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Ara transfer için sayılı günler kaldı. Kayserispor´un ilk yarıdaki performansı göz önüne alındığında yapılacak olan takviyelerin önemi daha da artıyor.


 

 

   Ara transfer için sayılı günler kaldı. Kayserispor´un ilk yarıdaki performansı göz önüne alındığında yapılacak olan takviyelerin önemi daha da artıyor. Zira ligin ilk yarısını 30 puan ile 5. sırada tamamlayan Sarı-Kırmızılı takımın lider Başakşehir FK ile arasında sadece 6 puanlık bir fark bulunuyor. Küçükte olsa şampiyonluk şansını sürdüren temsilcimizin gerçekçi hedefi olarak ise Avrupa Kupaları´na katılma hakkı elde etmesi karşımızda oldukça makul duruyor.

 

           ********************

   Takımın ilk yarıda ortaya koyduğu pozitif futbol ve topladığı puanlar bunun gerçekleşmesini mümkün kılıyor. Elbette ikinci yarıda her şey farklı olacak. Zira takımlar takviye yapacak, küme düşme hattı ve üst sıralardaki takımlar daha ciddi bir şekilde işlerine bakacak. Telafisi olmayan haftaların oynanacağı 17 haftalık ikinci yarı periyodunda Kayserispor´un hedefine ulaşması için önemli transferlere imza atması gerekiyor. Koyulan hedefin gerçeğe dönüşmesi için takviyenin şart olduğunu söylemek oldukça kolay. Ama bu transferler nasıl olmalı? İşte asıl soru işaretini buraya koymamız gerekiyor.

 

           ********************

    İlk yarıda takım oyunu ile rakiplerine üstünlük kuran Kayserispor, çok koşan, mücadele eden, uyun mesafesini mümkün olduğu kadar kısa tutan bir görüntü çizdi. Yani alınacak oyuncuların bu formata ayak uydurması önemli. İkinci yarıda oyun formatının değiştirilmesi mümkün olmadığına göre oyuncuların buna uyması olmazsa olmaz. Birde takım içindeki dengelerin iyi gözetilmesi gerekiyor. Takımda oyunculara verilen paralar ortada. Bunun üzerine çıkılması, ´´İlla da Avrupa´´ gibi bir diretme ile bu dengeleri değiştirecek oyuncuların takıma kazandırılması yanlış olacaktır.

 

           ********************

   Takım içindeki dengelerin gözetilerek, oyun formatına uygun koşan, mücadele eden ve mevkisinde üst düzey oyuncuların alınması halinde Avrupa Kupaları fazlada uzak değil. Ancak, ara transfer dönemlerinde alınan oyuncuların verimi her zaman kuşku uyandırmıştır. Bunun içinde ince elenip sık dokunmalı, transfer yapmak için transfer yapılmamalı.

 

           ********************

   Yine transfer döneminde en etkili isim Teknik direktör Marius Sumudica olacak. Bu dönemde yine yakından tanıdığı isimleri kadroda görmek isteyecektir. Doğru olanda budur ama yönetimin bu konuda nasıl bir tutum izleyeceği de önemli elbette. Ara transferde yabancı oyuncuların yine Romanya Ligi´nden olması kimseyi şaşırtmasın.