Necmettin ÇUHADAROĞLU


ANLAMSIZ

21 Mayıstan sonra Kayseri´yi düşünüyorum neler olacak diye.


 

21 Mayıstan sonra Kayseri´yi düşünüyorum neler olacak diye. Kayseri´de iddianameleri hazır mahkeme gününü bekleyen dosyalar ve suç isnat edilen iş adamlarının görüleceği dava Haziran ayı başında olacak. İki gün öncesinde de Kayseri de yapılan FETÖ terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan iş adamlarının olduğunu da söylemek gerekiyor. Tabi şimdilik onlar emniyetteki sorgularının ardından belki de bu yazımız gazetemizde yayınlanmadan karar aşamasına bile gelmiş olabilir.

Önümüzdeki ay ki bu ayın sonunda inanlar için ramazan ayı başlıyor. Haziran ayı Kayseri için ülkemiz için ve iş adamları için biraz zor geçecek gibi görünüyor. Haklarında iddia edilmiş suçlardan dolayı belki de AK lanacaklar. Belki de suçlamalar doğrultusunda mahkeme tutuklayacak. Tabi ki mahkemenin takdiri.

Bunun dışında bizim bir hüküm verme gibi bir niyetimiz yok, kimsenin de olamaz. Yüce Türk adaletinin savcılarının hâkimlerinin görevi. İnşallah yaşın yanında kuruda yanmaz. Milletin vicdanında derin yaralar açılmaz. Tuskon toplantılarında Cumhurbaşkanımıza kafa tutan adamı ayakta alkışlayan kavurmacılar sağlık sebebi ile dışarı çıkınca bana göre kamu vicdanı yara aldı. İnşallah Kayseri de de bu tür olaylar olmaz.  Adalete güven her şeyin başında geliyor. Unutulmamalıdır ki kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor.

Devlet içinde adeta devlet oluşturmaya çalışanların başına gelenler kadar normal bence bir şey yok. Hatırlayın; cemaatin okullarına parası olanlar değil hatırı olanların alındığını. Bizim hiç özel okula gönderecek paramız olmadığı için olsa da düşünmediğimizde böyle bir şey ile çok şükür karşılaşmadık. Hocaları bir havalı, iş adamları bir havalı idi herkes Kayseri de hatırlar. Oturmalar, maklube partileri, rızasız gittim diyen yalancıların uzun vade de fitre ve zekatları için 24 aylık çek senet vermeleri, adamının adamı mantığı ile il imamına tapmaları ve hüzünlü son.

Anlamadığım iddianameleri hiçbir kişi kabul etmiyor. Biz yapmadık diyor.

Kim yaptı o zaman?

Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Kim yaptı?

Yapanlar uzaydan mı geldi?

Güneşi balcıkla sıvayamazsınız, güneş aradan sızar gider.

Bu aralarda her halde ben yandım şuda bu da yansın modası var. Bizi şu şuraya götürdü. Valla biz yoksa gitmeyecektik diyenler. Birde bu adamların itiraflarını ulusal medyaya servis edenler çıktı. Siyasi rekabet arttı. Bu işten para kazananda çoğaldı. Kafasına göre takılanlar. Her şeyi biz önce biliriz duyarız diyenler. Hele bir durun hepinize sıra gelecek.  Bu yukarda bahsettiğim bizi falanca kişi ABD ye götürdü diyen zevatlar varya, o malum zat geneleve götürse de yok demeyecektiniz. Yada Pensilvanya ya gidence çatı katında kentinizi şatonun boşluğuna bırakın denildiğinde o zaman bunu da yapacaktınız. Ben öyle anlıyorum. Kafayı mı yediniz arkadaş. Delikanlıca, adam gibi ben gittim arkadaş ama daha sonra onların bir örğüt yapılanması içerisinde olduğunu görüp onlardan ayrıldım diyen olmadı.

Hepinize bravo.

Bir tane delikanlı adam yok mu aranızda sizin ya.

Aklınızı kiraya mı verdiniz?

Eee ürettiğiniz malları yurt dışına FETÖ mensuplarınca dahai iyi satıldığını, ticari anlaşmaları onların vasıtası ile yaptığınızı anlatın. Servetimize servet kattık. Bakir topraklarda işçilik ucuzdu buralara fabrika kurduk. Yada ürettiğimiz kapıları ya da malları buralara cemaat üzerinden daha kolay satılıyordu onun için yaptık diyen yok. Bunları yaparken FETÖ ye de haraç pardon himmet verdik işin aslı böyle desenize.

Yok, yok anlamak mümkün değil.

Atın birinin sırtına. O ona atsın o da başkasına.

Kayseri de ayak takımına bilgileri servis edenlere de sıra gelecek. O ayak takımını destekleyen siyasilere de .

Bekleyin ilerleyen günler daha çoook şeye gebe.

Kalın Sağlıcakla.