Memduh BORAZAN


AMATÖRÜN KOMALIK HALİ!

Amatör futbol derken artık korkar olduk? Dövüş, tartışma, hırçınlık, küfür, hastane, koma, yoğun bakım. İşte bu saydıklarım akla geliyor amatör deyince. Bu ne yahu? Futbol muş, amatör muş!


Amatör futbol derken artık korkar olduk?

Dövüş, tartışma, hırçınlık, küfür, hastane, koma, yoğun bakım. İşte bu saydıklarım akla geliyor amatör deyince. Bu ne yahu? Futbol muş, amatör muş! Buraya sahalara futbol oynamak için ve futbol izlemek için gidilir. Kabadayılığa, kavgaya küfür edilmeye gidilmez arkadaş. Kimse canını da sokakta bulmadı.

Geçen bakın Kayseri yine Türkiye´ye rezil oldu. ?Faciaya kıl payı?, ?Yeşil sahadan komaya?, ?Amatör Komalık? başlıkları ile Kayseri Amatöründe yaşanan o çirkin gün konuşuldu. Hani bir oyuncunun komalık olduğu amatör maç var ya işte o konuşuldu. Koma, hastane, kavga konuşuldu. Maçla ilgili bir küçük nokta konuşulmadı. Hatta hangi takım hangi takımla oynamış bile kimse bilmiyor.

Tek bilinen tek gerçek var o da Amatörde ki rezillik. Bu nasıl önlenecek, futboldaki bu terör nasıl ortadan kaldırılacak?.

Her hafta her an bir olay yaşanacak gibi! Hangi amatör maçtan kavga haberi gelecek diye bekliyoruz. Artık sonuçlardan çok kavgalar merak edilmeye başlandı! Bu gidiş hiç te iyi değil. Amatör maçlar artık tehlike boyutlarını aştı.

İşin şekli değişiyor. Anne ve babalar çocuklarını futbol oynaması için gönderiyor, futbol izlemesi için gönderiyor. Ama bakıyorsunuz ki maç esnasında çirkinlik kavga derken mücadele hastanede son buluyor. Bu kadar basit mi yahu bir insanın canı, bedeni. Aldığı darbeler neticesinde bir kişi yoğun bakımda yatıyor. Durumu ciddi. Kim kazandı şimdi bu maçı. Bu kavgayı. Bu çirkefliği kim kazandı. Amatör takımların ismini her hafta kavgacıya çıkarmaktan başka ne oldu? Yazıktır yahu günahtır.

Daha liglerin başı bu ne şiddet yahu. Nedir sizin amacınız. Gerçekten futbol oynamak isterseniz adam akıllı oynarsınız ama sizin futbolla bir ilgiliniz olmadığı açıkça görülüyor. Sizin gibi insanların yüzünden futbola aşık, futbola aç çocuklar korkar, ürker oldu sahalardan. Bitirin artık şu kavgayı, bitirin artık bu şiddeti.