Memduh BORAZAN


AMATÖR´DE "KARA" HAFTA

Bu olay sadece Kayseri´de mi olur derseniz bence evet Kayseri´de olur. Amatöre gölge düşüren, hakemi kan revan içinde bırakan olay maalesef şehrimizde yaşandı.


Bu olay sadece Kayseri´de mi olur derseniz bence evet Kayseri´de olur. Amatöre gölge düşüren, hakemi kan revan içinde bırakan olay maalesef şehrimizde yaşandı.

Hafta sonu oynanan iki maçta yaşanan olaylar futbolun üstünü tamamen gölge düşürdü. Real Çelik Kapıspor- Yahyalıspor ve Akkışla Gençlikspor ile Özvatan Gençlikspor maçlarında hakemlere yapılan filli saldırıları sonrası spor camiasında şok etkisi yaşandı.

Futbol, adı üzerinde bir oyun. Kazanmak ta var kaybetmekte. Önemli olan sahaya sevgi ve dost ile çıkmak. Aynı şekilde sonuç ne olursa olsun sahadan kardeşçe ayrılmak. Hayal bile edemeyeceğimiz, aklımıza bile gelmeyecek boyutta bir olaya şahit oldum. Her şey çok güzeldi. İki takımda mücadeleci ve hırslı aynı zamanda zevkli bir karşılaşma oynanıyordu. Yahyalıspor ile Real Çelik Kapıspor sonuç önemli değil, kim kazanırsa kazansın sonuçta şampiyonluk maçı değil ya!

İzlenmesi keyif veriyordu ki son dakikalar gerildi. Hakem, kart gösterebilir, uyarabilir, futbolculara ikaz edebilir.  Real Çelik Kapıspor kalecisi Ebubekir Kara, hakemin kararına itiraz edip, hakem kafa atması şok etkisi yarattı. Üstüne üstelik hakeme kafa attı. Ortalık birbirine girdi. Bir o kalecinin yaptığı çirkin, rezalet davranış maalesef maça gölge düşürdü.

Kendine yer buldu ulusal yayınlarda. Hakeme kafa atan kaleci diye sayfalara geçti. Boy boy hakemin kanlı fotoğrafları ulusal basına aktarıldı. Nedir, Allah aşkına bu rezalet.  Bu kadarına pes artık.  Adı üstünde amatör maç. Herkes para için değil bunu gönül olarak yapıyor.

Her insanın olduğu gibi hakemlerde hata yapabilir ama bunu kafa atarak, yumruk atarak veya döverek yapmak gerekmiyor. İnsan oğlu her daim hata yapar.

Hakemi kanlar içinde bırakman neyini değiştirdi, gördüğün kartı geri mi getirdi, futbol olarak ilerimi gittin, nedir başka kulüpler şimdi peşinden mi koşacak?

Hafta sonunu rezalete çeviren bu olay da aldıkları darbe sonucu yaralanan hakemlerimize geçmiş olsun diliyorum. Tabii ki bu olay burada tamamlanmadı. Bu işin adli boyutu da var. Ne olursa olsun kim olursa olsun kim haksız ise cezasını çekecektir.

Geçelim diğer amatör rezalete. Bu nedir yahu!... Gözümüzün biri bu olayda diğeri de Akkışla´da. Al birini vur ötekine? Adamlar dirsek teması gelmiş gibi birde orada olay çıktı.  Olayın kahramanı da hakemin boğazına çökmüş. Olacak iş değil. Şaka mısınız siz kardeşim.  Yanı sözün kısası tam bir rezalet haftası. Umut ediyorum ki yaşanmaz diyoruz ama üstüne basa basa tekrar tekrar kalın harflerle yazıyorum. Amatörde rezil futbolcu istemiyoruz.

Kalın sağlıcakla.