Metin SÖNMEZ


AMAN KAYBETMEYELİM

Ne şiş yandı, ne kebap... Böyle bir 90 dakikaydı.


AMAN KAYBETMEYELİM

 

  Ne şiş yandı, ne kebap... Böyle bir 90 dakikaydı.

  Sergen Yalçın ile iyi bir ivme yakalayan ve üst üste topladığı puanlarla dikkat çeken Güney temsilcisi Alanyaspor, Kayserispor önünde geçtiğimiz haftalara göre ağır aksak kaldı. Sarı-Kırmızılı takım da, eldeki kadro ile elinde avucunda ne varsa oynadığ ve ortaya beraberlik çıktı.

  Alanya´nın iyi başladığı ve pozisyon bulduğu maçta, lk gol Kayserispor´dan geldi Varela, Isaac Sackey´in fahiş hatasında araya giren ve asisti yapan Hasan Hüseyin´in servisi geri çevirmeyince, konuk ekip kısa süreli şok yaşadı. Kısa süreli diyorum, zira gol sonrası kısa bir sarsıntının ardından etkin ve daha bilinçli bir hücum organizasyonunun içine giren Alanya, çok geçmeden skora eşitlik getirdiğinde henüz dakikalar 24´ü gösteriyordu.

  Eşitlik sonrası, futbol adına da eşitlik, denge vardı. İki takım da golü düşündü ve zaman zaman etkili gole yaklaşılan dakikalar yaşandı ama sonuç gelmedi. Karşılıklı git gellerin sahaya yasıdığı mücadelede, taraflar pozisyonları cömert bir biçimde harcayınca, soyunma odasının yolu 1-1 ile tutuldu.

  İkinci 45 çok farklılık arz etmedi. Kayserispor rakibine göre biraz daha babskın gibi görünse de, Güney temsilcisinin de tehlikeli olduğu anlar yaşandı ama sonuç odaklı bir gelişme söz konusu olmadı.

  Özellikle 70´inci dakika sonrası, takımlar "Aman kaybetmeyelim de" düşüncesiyle hareket etmeye başladı. Bu durum, elbette defansif olarak güvenliği  daha ön planda tutmak oldu. Sonrası herkesin bildiği gibi bir tabloydu.

  Bu maçtan geriye ne kaldı derseniz, Kayserispor´un yediği golde, defansın avare kasnak durumuna düşmesi derim. Ve bir solbek ortasında stoper mevkinde oynayan Steven Calcuer´in bomboş kafa vuruşunu Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın öğrencilerine ders niyetine 10 kere seyrettirmesini salık veririm.

  Her şeye karşın, kısıtlı kadro yapılanmasıyla deyim yerindeyse çölden su çıkarmayı başaran Hikmet Karaman ve öğrencilerini kutlamak gerekir. Bu kadrodan da en fazla bu kadar verim alınabilirdi, Karaman ve ekibi de onu başardı.

  Artık bu saatten sonra, 37 puana ulaşan Kayserispor için karada ölüm yok.