Metin SÖNMEZ


AMAN AMAN DİKKAT!

Kadıköy´e atılan imzanın tekrarı Vodafone Park´ta olur mu, galiba Kayserispor adına pozitif düşünen herkesin ve camianın aklındaki soru buydu?


                                                                                                                                    

  Kadıköy´e atılan imzanın tekrarı Vodafone Park´ta olur mu, galiba Kayserispor adına pozitif düşünen herkesin ve camianın aklındaki soru buydu?

  Nitekim hepi topu üç hafta önce Kayserispor, Kanarya´yı evinde karanlığa gömmemiş miydi?

  İşte Beşiktaş maçı öncesinde de umutlar bu anlamda tavan yapmıştı. Zira iki haftadır alınan yenilgiler sonrası Siyah-Beyaz bir puan bile her şeyin ilacı olabilirdi.

  Cepte umut, akılda deli sorular eşliğinde başladı karşılaşma. Daha ilk dakikadan anladık ki, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, hafta boyuncu dersini iyi çalışmış, takımına da iyi çalıştırmış. Qerasma ve Babel ile birlikte kanat etkinliği adına Türkiye´nin en iyisi olan, beklerini de hücuma göndererek ekstra organizasyonlar yapan şampiyon adayı önünde, adam akıllı alan baskılı savunma alanları oluşturan Kayserispor, maçı dengede tutma adına ciddi ciddi direnç gösterdi. Hatta savunma prensipleri adına önem arz eden bir aksama göstermedi ama hücum aksiyonları hep bir eksik kaldı nedense. İşler hiçte fena gitmezken, Vagner Love´nin yuvarlanarak attığı gol olarak tarihe geçen bu andan sonrası hafif sendeleyen Sarı-Kırmızılı takım geriye düşmesine rağmen toparlanma adına gayret ortaya koydu.

  Soyunma odası dönüşü, bir volüm daha efektifleşen ve vites arttıran Kayseri temsilcisi istedi, çabaladı ama yetmedi. 45-60 arası arayışlardan sonuç çıkmayınca, sahneyi Quaresma aldı. Gökhan Gönül´ün direğe isabetlediği topu önünde bulan deneyimli isim, farkı ikiye taşıyınca çok şey değişti. Umutlar auta çıktı, moral motivasyon yerle yeksan oldu vesarie, vesaire.

  Bu maç üzerinden şimdi Deniz Türüç´ün sakatlığı, Kana Bıyık´ın 90 dakikayı tamamlayamaması gibi faktörlerden bahsedilebilir. Ancak bir gerçek var ki, bu takımın gol sorunu var. Daha doğrusunu hücum organizasyonlarında sinyal seviyesi düşük. Son üç haftada rakiplere 2-0´lık sonuçlarla mağlup olunurken, rakip kalede sayı üretilmemesi, üzerinde ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir konu.

  Ortada söyle bir tablo var: Santrfor Umut Bulut dâhil, arkasında oynayan üçlünün hücum gücü yüksek olmasına karşın, niçin gol sıkıntısı söz konusu. Galibi bu konuya ışık tutmak için 6 ve 8 numara pozisyonunda oynayan Rotman ve Mensah üzerine yoğunlaşmak gerekiyor!..

  Bir de karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ve ekibinin durumu var. Beşiktaş´ın attığı ikinci gol öncesi Gökhan Gönül´ün topu elle aldığı itirazları sonrası VAR´a giden ve yine santrayı gösteren Uğurlu´ya acil şifalar diliyoruz(!)

  Toparlarsak, hadisenin özü şu: Kayserispor´da futbol adına mental yorgunluk mu var bilemiyorum. Bunun adı mental yorgunluksa hallolur. Yok eğer futbol dışına taşan bilinmeyen şeylerse, aman aman dikkat derim?