Mehmet KETENCİOĞLU


ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN

Süper Lig Cemil Usta sezonu 24.hafta maçında  kendi sahamızda zorda olsa 3 puanı tek gollü galibiyet ile aldı.


Süper Lig Cemil Usta sezonu 24.hafta maçında  kendi sahamızda zorda olsa 3 puanı tek gollü galibiyet ile aldı.

Hes Kablo Kayserisporumuz. Hem de alttaki takımların puan kaybettiği çok önemli bir haftada3 puan ile kuyunun dibinde altın buldu desek çok doğru bir tespit yapmış oluruz herhalde. Alttaki takımların her hafta sürpriz sonuçlar aldığı bu ligde 08 Mart Pazar günü İstanbul’da yine 6 puan değerinde Kasımpaşa A.Ş. maçına çıkacağız. Prosinecki hocanın inanmışlığı ile futbolcuların özgüvenindeki artış her ne kadar son maçlarda 1 puan olarak hanemize yansısa da galibiyet kokusu da yavaş yavaş gelmeye başlamıştı Göztepe maçı öncesinde.
Tabi futbolcuların 3 puandan başka düşünce olmadan sahada yer almaları ayaklarında stres yaratsa da tek atımlık barutu yerinde ve zamanında kullanmaları çok önemliydi. Maç boyunca Hes Kablo Kayserisporumuz da geçen haftalara göre göze batan en önemli unsur pas hatasının önceki haftalara göre % 20 daha azalmış olmasıydı.  Zaten bir takım az pas hatası yaparsa ve savaşarak 90 dakika mücadele ederse mutlaka 1 gol bulur ve 3 puanı alır tezi her zaman Spor otoritelerince vurgulanır ve önemsenir ki Kayserispor içinde bu gerçek oldu bu maçta. Tek gol ile gelen altın değerindeki 3 puan ile güldü, taraftarını güldürdü.

Geçen Konya’dan alınan 1 puana fazla sevinmemiştik. Çünkü 1 puan alarak Hes Kablo Kayserisporumuzu  Süper Ligde tutma şansımız hemen hemen imkânsızdı. Kalan 10 hafta da en az 15 puan bile bize korkulu rüya yaşatabilir. Bana göre 18 puanı ne edip almalıyız ki süper ligde kalabilelim. İste bu 18 puanlık hedefin en önemli ayağı bu pazar günü oynayacağımız Kasımpaşa maçı. Fuat Çapa'nın göreve gelmesi ile birlikte son 2 maçta 4 puan alan Kasımpaşa da bizim gibi bu önemli maça ayrı bir değer veriyor. Kayserispor maçına mutlaka 3 puan hedefi ile hazırlanıyorlar. El birliği ile galip gelen biz olacağız inşallah. İnanıyoruz ve herkesin de buna inanmasını bekliyoruz. Bir ileri iki geri yapmadan Göztepe maçındaki şahlanışı Kasımpaşa deplasmanında göstermek için bütün Kayserinin bu heyecana ortak olması gerekir. Şehri Yönetenlerinde buna önayak olması tabiri caizse gaz vermesi gerekir.