Erhan KAN


ALARM KIRMIZI SEVİYEYE ÇIKARILMALI

Kupada bekleneng erçekleşmedi. Çeyek final ilk maçında Teleset Mobilya Akhisarspor´a deplasmanda 1-0 yenilen?Kayserispor turu zora soktu.


Kupada bekleneng erçekleşmedi. Çeyek final ilk maçında Teleset Mobilya Akhisarspor´a deplasmanda 1-0 yenilen?Kayserispor turu zora soktu. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz için elbette henüz hiçbirşeyin sonu değil. Kadir Has Stadı´nda alınacak 2 farklı galibiyet yine yarı finale kalan takımlar arasına Kayserispor´un ismini de yazdırabilir. Ama değinmek istediğin konu farklı. Temsilcimizin ligin ikinci yarısında oynadığı iki maçta galibiyet yüzü görememesi ve ardınran kupa yenilgisi Kayserispor´un çok daha dikkatli olması gereken bir döneme girdiğinin ilk işaretleri. Bu işaretliri doğru okumak gerekli.

********************
Alınan yenilgi ve beraberlikler psikolojik olarak takımın lige başladığı dönemden daha alt seviyelerde olduğunu gösteriyor. Artık ismine mental yorgunluk mu dersiniz, rehavet mi dersiniz bilemem ama işlerin doğru gitmediği ortada. Sarı-Kırmızılı camiada biran önce bu gidişin önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması gerekli. Oyuncu topluluğunun ´´Nasıl olsa ligden düşme tehlikemiz yok´´ gibi tehlikeli bir düşünceye kapılmasının önüne geçilmeli. Zira, tehlike yok ama kazanılacak önemli başırılar var. Bunları göstermek, oyuncuları bu yolda kanalize etmekg erekiyor.

********************
Benim izlenimlerimi oyuncuların bu konuda ipe un sermesi diye özetleyebilirim. Tehlike hattında olmamak, oyuncuları rehavete sürüklemişe benziyor. Ligin zirvesi içinde psikoloik olarak bir hedefi kendilerine koymamışlar anlaşılan bu. Ama Avrupa Kupaları´na kalmak gibi taraftın büyük arzu duyduğu önemli bir hedef önümüzde duruyor. Bu hedefe iki yoldan da ulaşabilecekken hem lide hemde kupada işlerin yolunda gitmemesi taraftarı hayal kırıklığına uğratabilir. Taraftar sayısında yaşanan artış, tersine bir etki ile yenideng eriye doğru gidebilir. Yakalanan havanan kaybedilmesi gibi büyük bir tehlmike kapımızda beklerken, .u konuda alarmın seviyesi ivedilikle kırmızıza çıkartılıp gereken önelmeler alınmalı.