Metin SÖNMEZ


AKSİYONLARIN HİÇLİĞİ!

2018 Kayserispor adına iyi gelmedi. Lig´in ikinci yarısının ilk maçında evinde Galatasaray´a yenilen sarı-kırmızılı ta


 

                                                                                                                                    

   2018 Kayserispor adına iyi gelmedi. Lig´in ikinci yarısının ilk maçında evinde Galatasaray´a yenilen sarı-kırmızılı takım, ilk deplasmanında da beklentilerin altında kalmasına karşın bir puanı cebine koymayı başardı ama sergilenen futbol tatminkâr olmaktan uzaktı.

   Puan sıralaması ve kadro yapılanması adına iki benzer takımın mücadelesinden galip çıkmadı. Bu futbol anlayışı ile çıkamazdı da zaten. Taraflar adına beraberlik en makul sonuç oldu. Zira renktaşlar risk almadı, ?Bir puan evladır? felsefiyle idareyi maslahat etti, hepsi bu.

  Haftanın adından en çok söz ettirmesi gereken ve futbol beklentisinin yüksek tutulduğu mücadele öncesinde renklerin ve puanların eşitliğini de cabası olarak bir kenara yazarsak, doğrusu benim düşüncemle, izlediğim 90 dakika taban tabana zıttı; futbol adına tabii ki!

  Kayserispor´da bir hafta öncesine göre, sol kenarda Güray, stoperde  Kucher, ön liberoda ise Espinoza 11´deydi?Bu üç farklı isme karşın Göztepe mücadeleye iyi başlamış gibi yaptı, bu durum saman alevi misali kısa sürede söndü. Ardından Kayserispor Badji ile uzaktan bir gol buldu oyun düğümlendi. Özlenen futbolu ara ki bulasın. Orta alanda kıran kırana sertliğin yaşandığı ama hücum aksiyonları adına hiçliğin hüküm sürdüğü anlar çoğunluktaydı İzmir´de. İşin hasılı, ne  Kayserispor Kayserispor gibiydi, ne de İzmir temsilcisi.

  Sesi kısık, volümü düşük futbol sürdü de sürdü. Ta ki, Göztepe´nin teknik patronu Tamer Tuna´nın yaptığı iki değişiklik ile işin gidişatı değişti. Sabri ve Tayfur´u içeri atan Tuna Hoca, istediğini elde etti. Zira, Sabri´nin asisti, Tayfur´un golüne dönüşünce skora eşitlik geldi. Kayserispor oyun üstünlüğünü tamamen rakibine kaptırdığı anlarda Kana Bıyık´ın ikinci sarıdan kızarması işlerin sarpa sarmasına neden oldu? Bereket versin ki, rakibin teknik direktörü eksilen Kayserispor´a karşı bir fazla hücumcu ile oynamayı düşünmedi.

  Skorun eşitlenmesinin ardından takımlar kaderine razı oldu desek doğru olur.

  Kazanmayı ikinci plana koyunca, 1-1´lik eşitlik 90 dakikanın adı oldu. Ancak Kayserispor adına şunu söyleyebiliriz: Futbol beklentileri karşılamadı, Marius Sumudica´nın oyuncu tercihleri ise geçen hafta olduğu gibi hafta sonunda da eleştiri konusu oldu.

  Her şeye karşın, deplasmandan alınan bir puan hiç fena değildir diyelim ve gözümüzü önce Akhisar ile oynanacak kupa maçına ardından da Osmanlı deplasmanına çevirelim, vesselam.