Mehmet KETENCİOĞLU


AKLIN YOLU BİR OLDU

Hes Kablo Kayserisporumuz Başkent deplasmanından MKE Ankaragücü'nden 3 puanı bir hafta önce takıma katılan eski Ankaragücü futbolcusu İlhan Parlak'ın tek atımlık mermisi ile aldı.


Süper Lig 2020-2021 sezonu 4.haftaya kadar sadece ilk hafta Kasımpaşa maçından 3 puan alabilen 2. ve 3. hafta maçlarında Bayram Bektas hocanın inanılmaz inadı ve hatası ile yanlış kadro ile çıkmasının bedelini mağlubiyet ile ödeyen Hes Kablo Kayserisporumuz Başkent deplasmanından MKE Ankaragücü'nden 3 puanı bir hafta önce takıma katılan eski Ankaragücü futbolcusu İlhan Parlak'ın tek atımlık mermisi ile aldı. Aslında eski Ankaragüçlü İlhan demekte yanlış Kayserispor’da yetişmiş eski Ankaragüçlü İlhan demek daha doğru olur.

 

Geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a kendi sahasında, orta sahada başlayan defansın büyük hatası ile devam eden pozisyonların sonrasında 3-1 yenilen Hes Kablo Kayserisporumuz da yapılan hatanın tek sorumlusunun Bayram Bektaş olduğunu şu sözlerle dile getirmiştik.

"Sen Bayram Bektaş olarak Fransada futbolunu geliştiren,mütevazi kişiliğini sade futbolu ile süsleyerek Beşiktaş formasınıda giyebilen saygı duyulabilecek kişilik ve şahsiyette bir insansın bundan hiç şüphemiz yok. Ancak Trabzonlu olmandan dolayı fitratında zaten var olan laz inadından bir an önce vazgeçmen gerektiğini bindiğin dalı kesmemen için önemle bir daha hatırlatıyoruz.Unutma dost acı söyler hocam, işine gelsede gelmesede. Kulağına hoş gelsede gelmesede.Yüreğine su serpsede serpmesede...Erzurumspor gibi senin ayarında bir takım seni kendi sahanda eze eze  3-1 yensede, Sapunaru şu andaki sorunlu defansta yedekte kalacak en son kişi aklını başına topla ,Attamah'ıda asıl bölgesi olan ön libero'da oynat" demiştik.Biz değil futbolu iyi bilen duayen spor adamlarıda aynı görüşü paylaşarak hocaya tepki göstermişti.

 

Aslında gösterilen tepkiden sonra hocanın tepkilere hiç bir şekilde cevap vermemesi Ankaragücü maçında yanlıştan vazgeçip doğruyu bulacağının mesajı gibiydi. İnsan ne kadar inat olsada doğruyu tercih edebilme erdemi gösterdiği için Bayram hocaya teşekkür ediyorum Ankara Eryaman Stadına geçen haftaki kadrodan sadece 2 değişik isimle çıktı Hes Kablo Kayserisporumuz.Lennon'un yerine Kvrzıc orta sahaya daha bir canlılık getirmişti.Yine geçen hafta durgun bir görüntü veren Muğdat'ın yerine oyun planındaki değişiklik gereği Sapunaru tercih edilmiş ve kadro yapısını çok doğru şekilde oluşturmuştu Bayram hoca. Kalede Lung, sağ bekte Lopes, sol bekte Yasir, stoperde Sapunaru ve Kolovetsios, orta saha ön libero Attamah, Kvrzıc,H.Hüseyin ve Campanharo, forvette  İlhan ve Kanga... Aklın yolu bir olunca doğru tercihler çok kıymetli 3 puan ve kasaya 3 milyon TL. kazanç getirdi. Sapunaru veya Attamah'ta yedek kalabilir her futbolcu gibi, ama Ankaragücü maçında hepsi çok gayretli ve iyi olan 11 Hes Kablo Kayserisporlu arasında çok daha iyi olan 3 isim vardı. Kalede Lung, defansta Sapunaru orta sahada Attamah otoritelerden tam puan aldı. Bu alınan 3 puan ile 4 maçta federasyondan kazanç 6 milyon tl.oldu. Berna başkanın yükü  çok ağır. Ağır ama kendisi güçlü iradesi ile doğru yolda ilerlemeye devam ediyor kadroya imkanlar ölçüsünde bir iki  takviye daha yapıyor. Aslında yönetim kurulu olarak şöyle bir tahmin ve planlama yapılsa hem klüp kazanır, hem futbolcular hemde çalışanlar. Sezon boyunca 45 puan alınsa 45 milyon tl federasyondan puaniçin  gelecek. Lig tv ve iddiadan da bir o kadar gelecek. Kasaya 90 milyon  TL girse, bu gelirin % 60’şı futbolcu ve çalışanlar ile paylaşılsa Kayserispor’un kendi yağında kavrulması mümkün olabilir.


Tek sorun eski borçların tepemizde fener gibi yanması.Bunuda Şehrin iş adamları ve şehri yönetenler ve oy avcısı siyasiler ellerini taşın altına azda olsa koyup çözebilirler. Eski borç bana göre başka türlü bitmez. Hayal kurarak ta bir yere varılmaz. Bu borç 5 yıl içindebir çaresini bulup bitirilmeli. Aksi takdirde bu saz hep aynı şarkıyı çalar ,hüzün ve gasvet içeren şarkıyı... Oyun havasına hiç eli varmaz,varsada oynayacak hali kalmaz !