Necmettin ÇUHADAROĞLU


Ak Parti de süre uzadı

Ak Partide Aday adaylarının başvuru süresi Cuma gününe kadar uzatıldı.


Ak Partide Aday adaylarının başvuru süresi Cuma gününe kadar uzatıldı.

Ak Parti cephesinde durum gittikçe yoğunlaşıyor. Aday adayları adeta ben daha iyisini yaparım edası ile il başkanlığının yolunu tutuyorlar.

Bunun birinci sebebi son genel seçimlerde Ak Partiye olan teveccüh. Unutulmaması gereken bir şey bu teveccüh genel seçimlerde idi.

Yerel seçimler hepsinden farklı olur. Adayların iyi belirlenmesinin yanında o ilçedeki adayın konumu da çok önemlidir.  Daha doğrusu adam´cılık ya da sen, ben davasına dönüşen yerler, bir başka tabirle kabilecilik daha ön plana çıkıyor.

Adayı seçmek ilçelerde çok önemlidir. Genel seçimde aldığınız oy sizi yanıltmamalıdır.

Neden?

Oy oranınız yerel seçimlerde düşüyorsa sebebin i araştırmanız gerekir.

Ak Parti açısından bakacak olursak Kayseri de 17 Belediyeden 14´ü Ak Partili. Sarız´da CHP, Özvatan´da MHP, Pınarbaşı´nda da İYİ partili belediye başkanları var.

Sarız´ı tekrar almak isteyen AK Parti buradan çıkartacağı aday ile kazanmak zorunda.

O halde Sarız da AK Parti ne yapmalı?

Aday adaylarına bir bakıp şu olsun diyecek hali yok. Sarız kritik bir yer. Kabileclik ve dedikodu had safhada.

Ak Parti Sarız da nasıl kazanır?

Göstereceği adayın etrafında tüm aday adayları toplanıp tek bir adayı desteklerler mi?

İşte o zaman Ak Parti Sarız da kazanır.

Geçen dönemde gösteremedikleri birlik ve beraberliği gösterirler se Sarız da Ak Partinin önünde kimse duramaz. Alevi ve Kürt vatandaşlarımız oylarımıza talip olan her aday adayı ben kazanırım diyor. Onun için Sarız´da top yekun hareket edilmedikten sonra Ak Parti´nin işi zor.

Ak Parti´nin amacı Büyükşehir dahil 16 ilçede kazanmak olduğuna göre bu birlik ve beraberliği sağlamak zorunda. Aksi takdirde kaybedilecek her belediye için herkes hesap verir.

Bu birlik ve beraberlik sadece Sarız için değil, Özvatan´da da, Pınarbaşı´nda da Akkışlada da böyle olmalıdır.

Ak Parti adaylarını seçerken nasıl davranmalıdır?

İşte burası önemli; ince eleyip sık dokumalı, hissi davranmamalı, adamcılık yapmamalıdır. Saha´dan yani alandan gelen sese kulak tıkamamalıdır.  Benim adamım olsun, ya da o şunun adamı, bu şunun adamı derse, anketlere, halka sormazsa sonucuna da katlanır.

Tefrika girmeden bir millete düşman giremez sözünü unutmadan ve hissi davranmadan hareket etmelidir. Bunu söylerken ve yazarken de kimse benim için ne yakın ne uzak. Tüm aday adayları bu şehrin başarısını bir adım daha ileriye taşımak amacı ile başvuruda bulunmuştur diye düşünüyorum.

Yoksa ben Ak Parti de filan belediyeye aday adayı idim diye reklam peşinde olanların olduğunu düşünmüyorum. Hatta tüm çapsızlığına rağmen, bir orada bir burada durup,  tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer misali bu seferde başkan aday adaylığı yapayım diyenler Allah muhafaza hiç yok.  Sosyal medyada Ak Parti ye AKP, yapılan hizmetlere yetersiz, Vekil ve bakanlara ithafen yazdığı yazıları ben yazmadım eşim yazmış diyecek kadar ikiyüzlü insanlar inşallah müracaat etmemiştir.

Ak Parti iktidarda olan bir parti olması sebebi ile eleştirilebilir. Ama on yıl öncesi ile ilimizi, ilçemizi, ülkemizi kıyaslama moduna girerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlamış olursunuz. Öyle ilçeler var ki, hırs ile kalkanlar bir birlerinin ayaklarını kaydırmak için uğraş veriyor. İşte Ak Parti ve belediye başkan adayları hırsa kapılıp, ben´lik duygusu ile hareket edip en yakın mesai arkadaşını, dostunu, yoldaşını satarsa diğer partilere hayırlı olsun denir.  Ama bunun yerine hep birlikte Akkışla´yız, Sarız´ız, Yahyalı´yız, Pınarbaşı´yız derse o zaman 16 ilçenin 16 sini de kazanır.

Yoksa mı?

Tarihinin en kötü sonucunu Ak Parti´nin kalesi olan Kayseri´den alır.

Son söz;  Kendini kaf dağında görerek cam fanuslar içerisinde oturanlar, beraber yola çıktıkları yoldaşlarının düğünlerine çeşitli bahaneler öner sürerek katılmayanlar, gönül almayanlar, gönle giremeyenler, cenazelere gösteriş ve riya için katılanlar, taziyede bir telefonu çok görenler, yanlarında adam diye taşıdıkları kişilerin dışarda ne halt ettiğini bilmeyenler, gözleri görmeyen, kulakları duymayan, dilleri lal olmuş çapsızlarla çalışanlar, hamamlarda terleyip de sosyal medya da çalışıyor görünenler için son gün 31 Mart, size iyi kesler efendim.

Lafın hepsi deliye anlatılır.

Kalın Sağlıcakla.

 

Rahmi KARABÖRKLÜ
16.11.2018 12:00:02
kardeşim tesbitlerin çok doğru sarız içinde bambaşka bir önemi var şu ilçe yönetimi bi türlü tek elleşmeden kurtulmadı Allah için sarızda aday olacak çok dürüst insan var ama yönetime bir türlü güvenilmiyor çünkü kendi taraf edraflarından başkasına dürüst diyemez Allah için konuşmazlar sarızın parti yönetimi 10 yıldır aynı insanlar aynen bir insanın vücudundaki atardamar ve etrafındaki kılcal damar gibi bir türlü temizlenmedi

Rahmi KARABÖRKLÜ
16.11.2018 12:00:44
kardeşim tesbitlerin çok doğru sarız içinde bambaşka bir önemi var şu ilçe yönetimi bi türlü tek elleşmeden kurtulmadı Allah için sarızda aday olacak çok dürüst insan var ama yönetime bir türlü güvenilmiyor çünkü kendi taraf edraflarından başkasına dürüst diyemez Allah için konuşmazlar sarızın parti yönetimi 10 yıldır aynı insanlar aynen bir insanın vücudundaki atardamar ve etrafındaki kılcal damar gibi bir türlü temizlenmedi