Necmettin ÇUHADAROĞLU


AHLAK

Hristiyan kilisede evlenir, papaz nikah kıyar, Yahudi sinagogda evlenir nikahlarını haham kıyar kimsenin umurunda olmaz.


 

Hristiyan kilisede evlenir, papaz nikah kıyar, Yahudi sinagogda evlenir nikahlarını haham kıyar kimsenin umurunda olmaz.  Medeniyetini aldığımız batıdan kot pantolon alırız, giyeriz, ruj alır sürünürüz bir şey olmaz. Maymun maskaraya dönseniz de kimsenin umurunda olmaz. Ama imam nikah kıyarsa sayılmaz.

Güzel.

Niye?

Laiklik elden gidiyor diye.

Onunla laikliğe bir şey olmaz. Efendim malum hocalar Kuran kursu öğrencilerine tecavüz edenler oluyormuş. Doğru batıda da papazın tecavüzüne uğrayan bir sürü genç var. İçlerinden birkaç şerefsiz çıktı diye bir kesimin tamamını suçlamak yanlış olmaz mı?

Bu memlekette kötü olan her şey iyi olanı kovmuştur.

Cemaatlere bakın. FETÖ terör örgütünün yapılanmasına bakın. Bu alçak yapının yerini almaya çalışan yüzlerce cemaat sayabilirsiniz belki de. Sahtekârların ve düzenbazların din tüccarlığı yaptığı memleketimizde Ali Kalkancıları, sahte şeyhleri, Müslüm Gündüzleri, Fadime Şahinleri Tv´lere çıkartıp onların üzerinden islamı devşirenleri ne çabuk unuttuk. O zamandan beri onların yaptıkları yani sahtekârlıkları görüp te Laiklik elden gidiyor söylemleri hala kulaklarımızda çınlıyor.

Bu kadına haddini bildirin diyen Bülent Ecevit´in TBMM meclisine almadığı Merve Kavakçı dan sonra ne oldu? Laiklik elden mi gitti?

Şimdi saçı kapalı milletvekili olunca ne oldu.

Ne değişti?

Cumhuriyet ya da laiklik ilkesi mi çiğnendi? Ne oldu?

Hani haddini bildirin dediğiniz hanımefendi Büyükelçi oldu. Siz ne oldunuz?

Toprak.

Hepimizin sonu bu.

Hoş bir seda bırakmak önemli.

Türkiye´de bazı yasalar ve bazı kanun hükmündeki kararnameler çok tartışılır. Fakat ne kadar tartışırsanız tartışın bu işlerin bir sonu var. Çünkü doğru bir tanedir de ondan. Siz önce İmam nikah kıysın mı kıymasın mı dan önce Nikah memurunun  kıydığı nikahların ne kadar sağlıklı olduğuna bir bakın. Türkiye´deki evliliklerin neden çok kısa sürmeye başladığının bir istatistiğini çıkartın. Çekirdek aile yapımız neden bozuluyor? Bu soruya bir cevap arayalım.

Kayseri Adliyesinde bir yılda ne kadar boşanma davası açılmış bir ona bakalım. Bu Kayseri ölçeğinin dışında tüm Türkiye´ye bir bakalım isterseniz.

Sonuç ortada aile yapımız çöküyor.

Bunların sebeplerini bir araştıralım.

Neden sorusunu kendimize soralım.?

Hiç olmazsa boşanma davlarının önüne geçmek için gayret edelim. Müslüman tepkili olmalı. Tepki koymalı. Bu gün eğer İstanbul´da İstiklal Caddesinde kısa adı LGBT olan bir dernek gösteri yapabiliyorsa, ben ibneyim kime ne pankartını açarak gezebiliyorsa, trans onur yürüyüşünde üç aylara saygısızlık yapılıyorsa, peygamberime hakaret ediliyorsa, no evlilik yes sex pankartları ile gayrimeşru ilişkileri afişe ediliyorsa, eylem içinde olsa millet yolun ortasında soyunuyorsa, evlilik dışı ilişkilerden yılda üç yüze yakın veledi zina doğuyor ve terkediliyorsa, pankartlarında ?´yaşasın eşcinsel aşk, olsun ama ben dönmeyim, faşizme karşı bacak omuza, lut kavminin askerleriyiz, benim çocuğum eşcinsel, erkek adamın erkek sevğilisi olur diye biliyorsa nikahınızı imam kıysa ne olur, memur kıysa ne olur.

Maalesef toplumun hali böyle.

Biz önce topluma ahlakı yerleştirmeliyiz ki ahlaksızlık diz boyu olmasın. Ve öncelikle çocuklarımıza ibadetten önce ahlakı öğretmeliyiz. Yoksa namaz kılan bir hırsız, oruç tutan bir sapık, hacca giden bir yalancı, kurban kesen bir tefeci, şehadet getiren bir terörist olabilir. Hayatımızın her yerinde önce Ahlak.

Kalın Sağlıcakla.