Necmettin ÇUHADAROĞLU


ADAY ADAYLARINA BAK HELE

Dün yazdığım köşe yazısından dolayı beni bizzat arayarak teşekkür eden okurlarımız ve takipçilerime teşekkür ediyorum. Tüm ilçeleri tek tek yazsanız diyende oldu, bizim ilçemizde şunlar, şunlar da oldu diyende.


Dün yazdığım köşe yazısından dolayı beni bizzat arayarak teşekkür eden okurlarımız ve takipçilerime teşekkür ediyorum. Tüm ilçeleri tek tek yazsanız diyende oldu, bizim ilçemizde şunlar, şunlar da oldu diyende.
Bizim amacımız ilçelerde birini öne çıkartıp onun arkasından gidilsin gibi bir derdimiz yok. Sadece sahalarda çoğu insandan daha çok çalıştığım ve edindiğim bilgiler doğrultusunda kısacası kamuoyu yoklamasını yapan birisi olarak gördüklerimi, dinlediklerimi ve bizzat giderek yaşadıklarımın bir özetini çıkartmaya çalıştım.
İçinden kim ne kadar alırsa alır ya da almaz. O da benim sorunum değil.
Adam kayırma, goy goyculuk yapma gibi işlere ilçelerde bulaşanlar kendilerinin dışında ilçelerine ve partilerine zarar verir benim söylemek istediğim bu.
Bazı aday adayları daha dün ilçelerinde yaptığı açıklamalar ile tepki çekmeye başladı bile.
Sevgili aday adayları siz kendinizi anlatacaksınız. Vay efendim beni il başkanı zorla aday yaptı gibi açıklamaları bir daha yaparsanız keseri kendinize döndürürsünüz. Ben inanıyorum ve biliyorum ki hiçbir adaya benim il başkanım gel ille aday ol demez. Türk vatandaşı aklıselim herkes aday olabilir. İl Başkanı üzerinden prim yapmaya çalışılması doğru değil. Etikte değil. Bu sadece olsa olsa ?´ayıp´´ olur o kadar. Birde aday adayı olmak, o ilçenin seçilmiş belediye başkanına hakaret edebilirsiniz anlamı da taşımamalı. El insaf derler adama. Seçilmiş ve kendi partinizden olan bir belediye başkanını eleştirirken ilerde bu koltukta sizin olacağınızı düşünerek vicdanlı davranmanız, söyleyeceğiniz sözleri çok ama çok iyi seçmeniz gerekir.
Benden söylemesi.
İnsanın nefsine ağır gelecek işler yapmamanız gerekir.
Ben Ak Parti açısından bazı şeyleri söylemeye çalıştım. Başka parti belediye başkanlarına da kısacası seçilmişler de söyleyeceğiniz söze dikkat etmeniz gerekecek. Ak Partinin başarılı olabilmesi için özellikle belediye başkanlarının başka partilerden olan yerlerde ?´birlik ve beraberliği sağlayıp tek aday üzerinde yoğunlaşması dedim. Söylediklerimin arkasındayım. Aksi takdirde Ak Parti bu ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanamaz.
İlçeler küçük yerler, dedikodu had safhada olursa, senlik benlik ve benim adamım modu devam ederse elde olan küçük yerleri de kaybetme olasılığı daha da çok olur. Vatandaş kapısının önüne döktüğünüz asfaltı pekte umursamıyor. Yaptığınız kaldırımı; zaten belediyenin görevi yapacak diyor.
O zaman vatandaş neyi istiyor?
Vatandaş, gönle giren, kendisi ile hasbihal eden, hem hal olmuş başkan istiyor. Bu vasfı eğer yakaladı iseniz vatandaştan geçerli notu aldınız demektir.
Yoksa,
Görünen köy de kılavuz istemez.
Birde, belediye başkanlığı bir meslek değil. Bırakmasını bilmek gerekir. Bu memlekette sadece siz mi iyi işler yapacaksınız. Nice cevval insanlar nice genç kardeşlerimiz var. Bırakında birazda onların önü açılsın. Bu işi meslek gibi görenler yanıldıklarını adaylar açılınca anlayacaklar. Kısır çekişmeler yüzünden birbirlerini kıran ve üzenler kaybedecek, güler yüz ve tatlı dil ile vatandaşlarını kucaklayanlar da kazanacak.
Bir örnek vereceğim; Akkışla.
Akkışla´nın daha önceki halini bilen var mı desem Kayseri de üç beş kişi çıkmaz. Aday gösterilir ya da gösterilmez Ali Ergül Ak Parti Belediye Başkanı. Evvelden Akkışlaya aday bulamazdınız. Orada hizmet eden farklı görüşte bir başkan vardı. Fikri, zihniyeti ve yaptığı işler farklı idi. Oraya gelen ve kazanan bir belediye başkanının arkasında durmanız gerekir. Niye derseniz. Akkışla kritik bir yer. Nufusu belki az olabilir ama Ak Parti kendisinden olan hiçbir belediyeyi kaybetmek istemediği gibi olmayanı da kazanmak zorunda. Küçük yerlerde dedikodu çok olur, sen ben davası çok olur. Sadece bir örnekle bitireyim.
Ak Partili belediye başkanı Ali Ergül Akkışla´da bulunan pavyonu kapattı değil mi?
Evet kapattı.
Durduk yere düşman sahibi oldu mu?
Oldu.
Tehditler aldı mı, aldı.

İstese işletmeciye türlü engeller çıkartmayıp yollarına devam ettirir mi idi?
Evet.
Neden böyle bir karar aldı?
Vatandaşlar istedi yıllardır gelen şikâyetleri sümen altı etmediğinden risk alarak (riske ettiği hayatı) bu işi yaptı. Sonunda teşekkürü hak etti. Utanmayın sıkılmayın, yaptığı işler için teşekkür edin. Ak Parti Akkışla´da ister aday göstersin ister göstermesin. Akkışla´nın son beş yılına bir bakın ve ona göre karar verin. Bir ilçede illa belediye başkanı olmanız gerekmiyor. Kim aday ise onun etrafında kenetlenmeniz lazım. Ali Ergül ile hiçbir menfaat ilişkim yok. Bu yazıyı da kimse bana yazdırmadı ve yazdıramaz da. Bu ilçelere en fazla giden ziyaret eden dolaşan benim. Vatandaşları dinleyen benim. Kendi imkânlarımla ve kendi aracımla giden benim. Oturduğunuz yerden işkembeden atma ile bu işler olmuyor. Bunu söylerken Ali Ergül devam eder mi etmez mi bilemem ama kim Akkışla´da aday olursa olsun bir gün diğer adayların üzülme süresi olabilir. Sonrası gösterilen adayın yanında olması şart.
Yoksa ne mi olur?
Atı alan Üsküdar´ı geçer de ondan.
Not: İlçeleri tek tek yazmaya çalışalım, madem böyle bir talep geldi diye düşündüm. Yine altını çizerek söylüyorum, ilçelerde çıkan bu kadar aday adaylarının hepsi birden belediye başkanı olamayacak. İçinden bir kişi aday olacak. Eğer o kişinin yanında yola çıkan diğer aday adayları durmazsa işte ihanet içerisinde olan onlar kaybeden de Ak Parti olur.
Kalın Sağlıcakla.