Necmettin ÇUHADAROĞLU

Tarih: 25.04.2017 08:34

ADAM OLMAK

Facebook Twitter Linked-in

 

Adam sanmakla eş değer bir kelime. İktidarın gaz ocaklarının teşvikleri ile ortaya çıkan küçük beyinler AK Parti içerisinde radikal İslamcı olanların ve Mavi Marmara gemisinde bulunanların parti içerisinden temizlenmesi gibi edepsizlik yaptığı açıklamalar hala gündemdeki yerini koruyor.

Cem efendi, öyle televizyonlara çıkıpta sağa sola sallamakla bir şey olduğunu sanma. Önce adam sonra da Müslüman ol. Sende biraz yürek olsa idi o gemiye binerdin. Ama yürekte yok kıçta.

Anladın her halde.

Biz istememize rağmen sıra gelmedi. Başka zamana dediler eyvallah dedik. Kayseri den yolcu ettiklerimiz vardı. Siz cam fanuslarda iktidar içerisindeki bazı vayşakların gazı ile ezberlerinize hazırlanırken biz ölümü göze alan o gençleri yolcu ediyorduk. Seni kuran ve kurgulayanlar bu olayın peşini kolay kolay bırakmayacağımızı iyi bilsinler.

Bizler mi?

Bizler Mynamarlıyız,

Doğutürkistanlıyız.

Filistinliyiz, Türkmeniz, Lazız, Kürdüz, Çerkeziz.

Kısacası Müslümanız.

Neden mi?

İnancımız böyle.

Hani doğum gününü kutladığımız Alemlere rahmet için gönderilen Peygamber Efendimiz var ya;

O diyor ki; bir müminin ayağına diken batsa diğer mümin onun bu acısını hissetmiyorsa imanını sorgulasın diyen peygamberin ümmetiyiz de ondan o gemide ide herkes. Onlar ki hiçbir şeyi düşünmeden seve seve gittiler. Bizlerde o gemide olmak için tüm gayretlerimizi ortaya koyduk ama bize rabbim kısmet etmedi.

Senin yüreğin yetmez küçük adam.

Hatırlarsan Myanmarda 362 kişi camiye sokulup diri diri üzerlerine benzin dökülerek yakıldığını, o raya bu Müslümanların acılarına görüntülemeye hiç kimse gitmek istememişti. İşte ben orada idim. O sıcak görüntüleri, o mazlum Müslümanların çektiklerini anlatmak için. Seni de öldürürler dediler, olsun ölüm her yerde bizde var dedim senin zembereğin kurulur ve piyasaya sürülmeye hazırlanırken.

Filistinde idik.

Hiç gittin mi?

Telavivde Müslüman olmayı denedin mi?

Yazın kor sıcağında tünellerden gezmeye çalışıp alış veriş yaptın mı? Sadece un alabilmek için saatlerce bekleyip yalvardın mı?

Yok diyeceğin kesin.

Doğutürkistana gittin mi?

Hani üzerlerinde kimyasal deneyler yapılan Müslümanların yanına?

Hiç Kuran okudun mu?

Okusan böyle talihsiz açıklamalar yapmazdın, yapamazdın.

Allahtan korkardın.

Maide Suresi 51. Ayet´te rabbim ; İnananlar, Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.) / Elmalılı Hamdi Yazır (5/MÂİDE-51: Ey o bütün iyman edenler! Yehud ile Nesârâyı yar tutmayın, onlar ancak birbirlerinin yaranıdırlar, içinizden her kim onlara yardaklık ederse muhakkak onlardan ma´duddur, Allah ise zulm edenleri doğru yola çıkarmaz)

Bilmem anlatabildim mi?

Biraz oku, Kuranın ilk inen Ayetine saygı duy.

Adam ol.

Kalın Sağlıcakla.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —