Memduh BORAZAN


AÇIK HEDEFLER HAKEMLER Mİ?

Kavga, dövüş, nizah, vuran, kıran?


Kavga, dövüş, nizah, vuran, kıran?

Bunlar hep amatörde yaşanan olaylar. Artık alışa gelmiş oldu. Futbolcu hakemin verdiği kararları beğenmez ?Atar kafayı´ yıkar hakemi.

Futbolcu kartı beğenmez itiraz eder ?Hakemin boynunu sıkar´ öldürecek neredeyse. Şiddet almış başını gitmiş amatörde. Gören var, duyan var, ama nedense İl Disiplin Kurulu bu olayları bir türlü istediği gibi görmüyor, duymuyor. Yahu illa hakemler komaya girecek kadar mı dövülecek, hakemler sakat mı kalacak?.  Yani açık hedefler hakemler mi?..

Futbolcular bu hakemleri öldüresiye dövecekte mi ağır kararlar çıkacak. Bakın geçen Türkiye´nin gündemi giren amatördeki kavgalarda hep Kayseri vardı. Biri hakeme kafa attı, diğeri boynunu sıktı. Amatör camiası kararları dört gözle bekledi. İl Disiplin Kurulu kararını açıkladı ama tam hayal kırıklığı. Futbolculara ödül gibi maç oynamama cezası vermiş!. Ya sen futbolcuyu cezalandırmışsın güzel de bu kulübü niye es geçiyorsun?.. Hedef sadece futbolcuya verilecek ceza mı? Ya bırakın Allah aşkına bu ne biçim karar. Kulüplere neden ceza verilmedi. Neden puan silme cezasına gidilmedi. Kimi cezalandırdınız siz? Haa yoksa hedefe hakemleri mi aldınız. Yani bundan sonraki maçlarda futbolcular kafa atsın, göz çıkarsın, boğazına sarılsın, vereceğiniz ceza bu yani!.   Örnek olarak diyorum, bir maçta takımın biri fark yerken gidip hakeme vursa,  nede olsa hükmen mağlubiyet ve oyuncuyu 13-15 maç ceza veriliyor. Eee peki puan silme.. Kararda diyor puan silinebilir veya silinmeye bilir diye. Bundan sonra bu tür olayların çok olacağı düşüncesindeyim. Elbette ki olmasın ama alınan kararlar sonrası bunu gösteriyor. Şunu da söyleyim geçtiğimiz aylarda Samsun´da yaşanan hakeme yumruk atma sonra iki oyuncuya tam 35´şer maç ceza verildi. Bizim İl Disiplin Kurulu ise kafa atan oyuncuya 13 maç hakemin boğazını sıkana ise 16 maç veriyor.  Bende adaletsiz bir karar.

Eeee bundan sonra her futbolcu her hakemi pataklasın, sonra sizde birkaç maç oynamama cezası verirsiniz olur biter. Yazık yahu yazık. Böyle karar alınır mı.  Bu futbol düşmanı insanların dersi böyle mi verilir. Amatör kulüplerin birçoğu isyan etmekte çok haklı. Sosyal medya da çarşaf çarşaf tepkiler okudum. İl Disiplin Kurulu almış olduğu kararları acaba nasıl izah edecek? Yani şimdi ben bir amatör kulüpte oynasam, canım sıkılsa, hakemi de sevmesem çıkıp birkaç yumruk sallarım, kafa göz atarım. Cezam nasıl olsa belli!.

Allah Allah bu nasıl iş bu nasıl disiplin kararı. Ha size bir tavsiyem olsa şöyle yapalım cezaları. Hani okullarda olurdu eskiden. Cetvelin arkası ile parmaklara birkaç vuruş yapalım olsun bitsin. Onlar kafa atsın hakeme, siz cetvelle ceza verin, yada tek ayak üzerinde dursunlar sahada!... Neyse, şaka maka ama ortada ciddi bir ceza polemiği yaşandığı gerçek. Adam akıllı ceza vermezsen yarın bir gün sahada olacak olası olaylardan bundan sonra İL DİSİPLİN KURULU SORUMLU TUTULMALI.  Haydi bakalım. Kazasız, belasız, dövüşsüz bir hafta sonu olsun.