Erhan KAN


ACELEYE GEREK YOK SADECE SAĞDUYU!

Transfer döneminin başlaması ile birlikte yine çeşitli iddialar havada uçuşmaya başladı.


Transfer döneminin başlaması ile birlikte yine çeşitli iddialar havada uçuşmaya başladı. Özellikle oyunuların yada forma giydiği ülkelerin basınlarında çıkan haberlerin kaynak gösterilmesi, İstanbul basınında buna çanak tutması ile birlikte her kulüp ile ibirlikte ara tranfserde en az 10 oyuncunun ismi anılmaya başladı. Bunların birçoğu pazarlama stratejisinin bir parçası olmaktan ileri gedemezken, bazıları ile daha ilk görüşmede ipler kopuyor. Bunun içinde bu günlerde yapılacak her habere küçük bir kuşku ile yaklaşmakta yarar var.

********************
Bu konuda nasibini alan takımlardan biride Kayserispor elbette. Ara tranfserde yapılan resmi açıklamalara göre 3 en fazla 4 oyuncu alınacak. Ara dönemde tranfser yapmanın zorluğunu bu işin içinde olan herkes iyi bilir. Sağlam adımlar atılmalı, ince elenip sık dokunmalı. Menajer oyunlarının ayyuka çıktığı bu dönemde kulübün milyonları yok yere heba edilmemeli. Taraftarların ise duydukları her ismi sosyal medyadan paylaşması yönetim üzerinde gereksiz baskı oluşturmaktan başka bir işe yaramaz.

********************
Menajerin biri çıkar arkadaşı olan medya mensubuna bir isim üfler sonra bakarsınız Kayserispor´un tek istediği, ısrarla istediği, almazsa olmaz bir oyuncu haline gelivermiş. İstanbul medyasının işleyiş şeklidir bu. İlimizde bunun sadece yansımaları yaşanır. Biraz daha sağduyulu meslektaşlarımız parlağa düşmeden önce araştırma gereği duyar. Zira memleket meselesidir bu. Araştırmadan, soruşturmadan her ismi yazmak yönetimi taraftar önünde zora sokmaktan başka bir işe yaramayacağından daha dikkatli olunması gerekir.

********************
Birde İstanbul takımlarının ellerinde çıkarmak istediği oyuncuların pazarlanması vardır ki en sık baş vurulan olaydır. Bu kulüplere yakın kalemşörlerin yazdığı iki satırlık cümle, Kayseri´ye gelene kadar katlanır da katlanır.?Bakmışsınız bu oyuncu Kayserispor taraftarının gönlüne taht kuruvermiş. Gelde alma durumları... Yönetim alsa maddi yükü çok fazla, almazsa taraftarını küstürecek, gelde çık işin içinden. Yani sözün kısası, taraftarın biraz daha sağduyulu meselelere yaklaşımı bu dönemden kulübün hem maddi hemde manevi açıdan daha rahat bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.