Necmettin ÇUHADAROĞLU


ABİ...

Sizden yaş ve tecrübe olarak büyük insan demek.


Sizden yaş ve tecrübe olarak büyük insan demek. Aslında abiler özel insanlardır. Özel insanların her şeyi özeldir ama bu memlekette böyle bir şey yok. Bu memlekette abiler ayağınızı kaydırır. Ayağınızı kaydırmak için uğraşır.

Sizi kullandığını zanneder ama kendilerinin zavallılığına acıdığımızdan görüştüğümüzü unuturlar. Çokta bu memlekette kimseleri yoktur. Ya herkese küs yada çoğu insanla çıkar ilişkileri nedeni ile ayrılmışlardır. Onlara çok bilen diyeceğim bundan sonra.

Bay çok bilenler.

Kırdıkları ceviz kırkı geçmiştir. Tecrübelerini artık kendi cepleri için kullanan ve her şeye yorum yapan her konuda konuşan zavallılardır aslında bizim bu abi dediklerimiz. Onun için kimsede zaten onları takmıyor, takmaz da. Abiler suçluların yanında yer almaz, alırlarsa kendileri de suçlu olurlar. Suç işlemiş sayılırlar.

Bu memlekette adam gibi adam olmak önemli değil. Yaşın gelmiştir, iyi takla atıyorsundur, ağzında iyi iş yapıyorsa birazda mürekkep yaladı isen abisin işte. Ahlak, fazilet, etik kural, doğruluk, dürüstlük hak getire. Vicdan, merhamet, akıl, bilgi, tecrübe aranmayan ?´ye kürküm ye´´ işine devam edenlerin önce kazancını, aklını ve cebini iyi kontrol etmesi gerekir. Bu arada iyi bir yerden de mezarlık aldılar mı gel keyfim gellll. Bunlar varya bunlar, ayeti bilmez hadisi bilmezler ama yeri, geldiğinde Kuranın Türkçesinden de hiç ayrılmazlar. Ne de olsa bir ayakları çukurda. Dünyaya kazık çakacak halleri de yok zaten.

Abdest bilmez, namaz bilmez

El gördülüktür her şeyi

Kuran dinler, hadis bilmez

Sofiliktir, abiliktir her şeyi.

Böyle adamlardan Kayseri de kamyonlarla var. Kayseri tabiri ile zibil gibi. Her devrin adamları. Her devirde kendilerine bir yol bulurlar. Her şeyleri hazır bunların; evleri hazır, mezarları hazır, paraları hazır. Unlarını elemişler, eleklerini asmışlar.

Neyleri eksik biliyormusunuz?

İtibarları.

Usanmış millet bunlardan. Bunadı bunlar diyor. Kafa buluyorlar. Her yaraya merhem olmalarına kıl oluyorlar, tuz alıp hep yere koşuyorlar. Akıllarınca biz buradayız demek için olmadık maskaralıklar yapıyorlar.

Takla atıyorlar güvercinlere inat.

Yaşam felsefesi olmuş bu işler onlar için utanma, yüz kızarma hak getire.

Soruyorum? Nereye götüreceksiniz. Arkanızdan kaç kişi dua okuyacak. Ama belli ki siz orayı da garanti altına almışınız. Anlaşılan o. Bildiğiniz yarım yamalak dua ile. Ben hatırlatayım, Allah doğru olun diyor, dürüst olun, yalan söylemeyin, gıybet etmeyin, birisinin arkasından konuşmayın, hak yemeyin diyor. Kainat kitabını açın okuyun. Ama siz yine de okumayın. Niye mi?

İşinize hiç gelmeyecek şeyler söylemiş yüce yaradan da ondan.

Son not; siz ne yaparsanız yapın, abilik bir meziyet işi, siz toplayın dünyada paraları ve günahları, ceddinize rahmet okuyacak çoook ama çok insan tanıyorum ben.

Kalın Sağlıcakla.