Sinemis ZAFER


 KÜFLENMİŞ ZİHNİYETLER

‘’ İmam hatip mezunları sapık, sahtekâr, ahlaksız olarak karşımıza çıkıyor’’


 

‘’ İmam hatip mezunları sapık, sahtekâr, ahlaksız olarak karşımıza çıkıyor’’

Bu cümleleri kuran kişi 16 yıl boyunca bir okulda Fizik öğretmenliği yapmış.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış.

2 ayrı üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapmış, Radyolardan tutun TV programlarına birçok yerde gördüğümüz biri.

Bu bilgiler bizlere neyi gösteriyor?

Demek ki bu zihniyet ve dar görüşlülük her ne olursa olsun,

Hangi meslek alanında olursanız olun,

Hangi okuldan mezun olursanız olun insanın aklına yerleştiği zaman bir noktada patlak verip esas düşünceyi ortaya çıkarıyor.

Erol Mütercimler ve onun gibileri yakınlarına girmediğiniz, hoşlarına gitmeyecek cümleler kurmadığınız sürece bizlere hep aşırı kültürlü, aşırı medeni bir imaj çizerler.

Biraz yakınlaştığınızda…

İşte biraz yakınlaştığınızda yaptıkları genelleme arkasındaki kirli zihniyetlerini çok daha net görebilirsiniz.

Normalde bu zihniyeti saklamaya, gizli tutmaya çalışırlar.

Ama bazen ipin ucu kaçar ve aslında kafalarından geçeni içlerinde tutamazlar.

Sonra kamuoyu tepkisi alınca ani bir kararla ve mecburiyetle kuru, sözde özürler dilenir.

Bu mesele sadece Erol Mütercimler’in canlı yayında söylediği birkaç cümleden ibaret değil. Bunun farkındayız.

Çünkü bu bir söz değil ZİHNİYET.

Ülkemize 28 Şubat döneminden bu yana benimsetilmeye çalışılan

 Kör bir zihniyet.

Bu sözler söylendiğinden beri 2 adım geriye çekilip bütün yorumları takip etmeye çalıştım.

Bu düşünceyi benimseyen kabul eden öyle çok insan var ki..

Bakın şunu bir anlayalım;

Sapık olmanın, sahtekâr, ahlaksız olmanın bir okulu yok.

Bir eğitimi yok.

Bu şuursuzca düşünceler imam hatip okulları başlığı altında dine ve inanca yıkılamaz.

Erol Mütercimler ve onun gibileri bu olayı gördükçe gurur duyuyorlar. Bu durum onlara ters gelmiyor. Oluşturmaya çalıştıkları algı bu.

Bu haddini aşan, utanılası  sözlerin sahibi  ‘Ben bir öğretmenim ve bana yakışan özür dilemektir’ diyerek esas kirli  düşüncesini hissettirmemeye çalışarak samimiyetsizce geri adım attı.

Ama bu sözün temeli olan zihniyet hala aramızda. ‘Bu memleketin sahtekarı da, tacizcisi de, ahlaksız da hep bunlardan çıkıyor’ zihniyeti.

 

İmam Hatip mezunu biri olarak şunu söyleyebilirim;

 Bizlere imam hatip okullarında bu hakaretleri, çirkin söylemleri öğretmiyorlar. Erol Mütercimler ve onun gibi şuursuzca düşünen insanlarla, bu bağnaz düşünce yapılarıyla nasıl başa çıkacağımızı öğretiyorlar.

Bir öğrencisi olmaktan guru duyduğum, hiçbir baskıya boyun eğmediğim, asla keşke demediğim, değerli hocalarımdan aldığım ‘’İMAMHATİP ŞUURU’’na çamur atmak kimsenin haddi değildir.

Mehmet Akif Ersoy’un ‘’ASIMIN NESLİ’’ diyerek bahsettiği nesil Erol Mütercimler ve onun gibileri arasında temiz yetişmeye çalışan bir nesil.

Bunu kavramak için şuur sahibi olmak gerekiyor.

Artık bu duruma ülkenin sağcısı da solcusu da her kesimi dur demeli. Yapılan yanlışlar kişiyi ilgilendirir. Toplumu ve dini bu yanlışların altına yazamazsınız.

 

Erol Mütercimler ve onun nezdinde tüm böyle düşünen insanlara sesleniyorum;

Sapıklığın ve ahlaksızlığın okul sıralarıyla değil bozulan ruh dengeleriyle ilgili olduğunu biliyoruz.

Ayrıca bu sayılan özelliklerin Aokulu B okuluyla bir ilgisinin olduğunu düşünmek öğrencilik hayatı olmuş ve o sıralardan geçmiş biri için cahillikten başka bir şey değil.

Söylenen sözler ve yapılan davranışlar laf kalabalığından öteye geçmiyor.

Kendini aydın kesimden gören ve gösteren herkesi aydınlanmaya davet ediyorum.

 

İSMET KAPLAN
11.09.2020 11:06:13
Tebrikler değerli öğrencimiz. İmam-Hatipli olmak özel bir ayrıcalıktır. Ali Ulvi Kurucu Sen şiirinde bizlere ne diyor. "Ey ömrünü bir gayeye veren insan. Göğsündeki imanına mazi bile hayran. Tebrik ediyor bak seni mabetler, ezanlar. Ey Hak yolunun yolcusu kurban sana canlar". Sana başarılar değerli öğrencimiz.

Ramazan Taş
11.09.2020 12:37:31
1983-84 İMAM-HATİP LİSESİ MEZUNU OLARAK diyorum ki, Erol Mütercimler gibi jakoben zihniyetler stratejik olarak, oy devşirmek için bukalemunluğa dönüşselerde stratejiyi unuttukları an bilinç altı gerçek yüzleri ve düşünceleri hemen ortaya çıkıyor. 28 Şubat kepazeliğine ve 1980 ihtilali sonrası yaşadıklarımıza rağmen İ.H. Liselilerden Erol Mütercimler gibiler, vatan hainleri, Sapkınlar vesaire kılıklılar çıkmamıştır. SONUÇ olarak E.Mütercimler gibileri lanetliyorum. —-Konuyu köşenizde ele alış üslubunuzdan dolayı da sizi tebrik ediyorum. İ.H.L mefkûresine sahip bu nesil, her türlü haksızlığa ve mağduriyete rağmen ülkemizin yılmaz - yıldırılamamış neferleridir.

ilhan zafer
15.09.2020 11:00:29
Küflenmiş zihniyetler gerçekten toplumun kanayan yarası Öğle bir konuya temas ettin ki uzun yıllardır bu çürümüş zihniyetler gençliği ve toplumu zehirleyerek yönlendirmektedir.amaçlarıma ulaşamadıklarını anladıkları an feryat etmeye iftıra atmaya başlarlar ki sizin bahsettiğiniz mahlukta bunlardan biridir.