Mehmet KETENCİOĞLU


 KALDI 6 FİNAL

 Süper Lig Cemil Usta Sezonu 28. Hafta maçında Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni Kadir Has Stadında seyirci zevkinden mahrum olarak ağırladığı maçta güzel bir mücadele ve keyif veren  bir oyunla 2-0 mağlup eden Hes Kablo Kayserisporumuz, ligde kalma umutlarını son 6 haftaya taşıdı.


 Maça yıldırım hızı ile başlayan Hes Kablo Kayserisporumuz, ilk 15 dakikada 2 kez Mesanoviç, 1 kez de Djedje'nin ayağından yüzde yüz gol olabilecek 3 pozisyonu değerlendirebilse, maç ilk yarıda bile kopabilirdi.

  Maçın geneline baktığımızda her iki takım futbolcularının 3 puan için mücadele ettiğini gördük. Bu kararlılıkta futbolcular üzerindeki stresi yükseltti ve maç bitiminde 5 sarı kartı hakem göstermek zorunda kaldı. Bu bile maçın büyük bir mücadele ile geçtiğini gösteriyor zaten.

  Hep diyoruz matematik olarak ligde kalma şansın varsa bütün maçları nakış işler gibi işlemek, 1 dakikasını bile boş geçirmemek zorundasın. 27.hafta maçında son dakikalarda maç bitti sanmasak Fenerbahçe'den 3 puan almış ve bugün küme düşme hattının üzerine çıkmış olacaktık.

"Bir musibet, bin nasihatten evladır" sözünü hatırlayan ve kafalarına yazan futbolcularımızın bundan sonra final niteliğinde 6 maçı var. Artık Prosinecki Hoca başta olmak üzere, Berna Başkan ve ekibi ve de şehri idare eden "Bu memleketin idarecisiyim"diye ortada yerde gezen büyükler her dakikalarını Hes Kablo Kayserispora ayırmak ve futbolculara tam desteğini göstermek zorunda. Berna başkan maç sonrasında attığı twette "Pes etmeyi reddedenlerin takımı" dese de bir ileri, iki geriyi ve de eşek şakasını kaldıracak halimizin kalmadığını iyi bilmeli. Son 6 maçın telafisinin olmadığını a’dan z’ye herkes iyi bilmeli.

 

 Puanı 24-33 arasında olan bütün takımlar düşme korkusunu yaşarken üst sıralar için mücadele edenlerde alttakilerin gözünün yaşına bakmıyor. Bu hafta sonu pazar günü şampiyonluk için mücadele veren Demirgrup Sivasspor deplasmanına gidecek olan Hes Kablo Kayserisporumuz son  saniyeye kadar disiplini kaybetmeden mücadele etmeli zira Sivasspor ligin 

en az gol yiyen takımı durumunda. Gerek Mesanoviç gerekse Kravest'in önceki maçlarda olduğu gibi gol pozisyonlarında cömert olmamaları gerekiyor. "Sivas maçı nasıl geçer "sorusuna cevabım; 90 değil 180 dakika mücadele gerektiren bir maç olur.

 

Korkunun ecele faydası yok çıkacağız, oynayacağız ve HEP BİRLİKTE

KAZANARAK SİVASTAN DÖNECEĞİZ.  Yani umut yine fakirin ekmeği...