Mehmet KETENCİOĞLU


70 DAKİKA DİRENE BİLDİK

İstikbal Mobilya Kayserisporumuz 70. dakikaya kadar 1-1 götürdüğü Sivasspor maçından 1-4 gibi ağır bir yenilgi ile ayrıldı.


70 DAKİKA DİRENEBİLDİK

Süper Lig Cemil Usta sezonu 12.hafta maçında çiçeği burnunda, Türkiye liglerinin İlk ve tek futbol kulübü başkanı Berna Gözbaşı’na hediye vermek için çıkan  umutsuz
vaka İstikbal Mobilya Kayserisporumuz 70. dakikaya kadar 1-1 götürdüğü Sivasspor maçından 1-4 gibi ağır bir yenilgi ile ayrıldı.

Maç başlar, başlamaz Sivasspor’un Kayseri’ye kesin 3 puan almak için geldiği belli oldu. Sağdan soldan üst üste atak yapan Sivasspor direğe takılınca ilk yarı 1-1 berabere bitti.
2.yarının 70.dakikasına kadar direnen Kayserispor 70, 74 ve 94.dakikalarda yediği 3 gol ile sahadan 4-1 gibi ağır bir mağlubiyet ile ayrıldı.
Sanki bu maçta Gençlerbirliği ile oynan maçta olduğu gibi pas hatası yapma rekoru kırıldı. Nedir bu telaşe? Bülent hoca anladıysa bize de anlatsın lütfen... Bu takım bu oyuncu kadrosuyla 4-2-3-1 sistemiyle oynayamaz. Oynarsa sonuç bu olur,

her maçtan eyvah eyvah diyerek başımız önde ayrılırız. Bu takımın bu oyuncularla oynayacağı sistem kalabalık defans ve orta saha olmalı, 90 dakika boyunca kontratak ile gol aramalı. Yani 4-4-2 oynamalı. Bu dediklerimizi istatistiklerde doğruluyor zaten.
Maç boyunca Sivasspor 17 gol girişiminde bulunmuş 4 gol atmış. Kayserispor ise 8 gol girişiminde bulunmuş sadece 1 gol atabilmiş. Sivasspor 10 korner atmış, Kayserispor 5 korner. Sivasspor 95 dakika boyunca 81 atak geliştirmiş, Kayserispor 65.
Yeni başkanın etrafında bostan korkuluğu gibi bekleyenlere duyurulur! Bu gidişat çok kötü. Lütfen 2.yarı için alınması gereken tedbirleri şimdiden alın, bu milletle oynamayın.7 puan ile son sıraya demir atmak hiç sorun değil, sorun deve kuşu gibi gerçekleri görüp zamanında tedbir almamaktır. Geçen sene bu takımın hangi sıkıntıları göğüslediğini ve imkansızı başararak ligde kaldığını
unutmayalım lütfen...