Memduh BORAZAN


3.Galibiyet Gelsin...

Lige iyi başlamadı. Umutsuzluk biranda alev aldı. Sonra sistem bozukluğu, İlk maç ilk heyecan dedik.


Lige iyi başlamadı. Umutsuzluk biranda alev aldı. Sonra sistem bozukluğu, İlk maç ilk heyecan dedik.

Takviyeler, sistem, uyum derken geride kalan 4 hafta sonrası takım kendine geldi. Göztepe ve Sivas galibiyetleri ballı süt oldu. Ligin belki en çok transfer takımı olmuş olabilir. Ligin borçlu kulüplerinden de olabilir. Sorunlar başarılarla aşılır. Sıkıntılar, birlik ve beraberlikle ortadan kaldırılır. Ligde bakıyorsunuz kolay takım diye bir tabir kalmadı artık. Her takım her takımı yenebilecek güce sahip oldu.

Gelirler arttıkça, takımlar güçlendi. İçerde yada dışarda kolay lokma yok. Böyle olunca her takımın işi çok zor. Geçen sezon zorda olsa ligde kaldı Kayserispor ve bu sezon aynı korkuyu yaşamak istemiyor. Yeni sezon için çok çalışıldı. Çok emek sarf edildi. Transferlerde ince eleyip sık dokumak gerekti ve öyle oldu. Yabancı transferlerden beklentiler yüksekti. Bu nedenle 14 yabancı transfer hakkını Kayserispor bence iyi kullandı. Birkaçı dışında. Takım güçlü, ve mutlu. Teknik heyette olabildiğince futbolcularla yakından ilgileniyor. Yönetim desen keza öyle.

Yani başarı zaten buralardan geliyor. Daha iyi olacağından da hiç şüphem yok. Sivasspor maçı ile birkaç kelam etmek istiyorum. Komşu takımın maçları her zaman zor ve çekişmeli olmuştur. Geçmişten gelen heyecan aynı devam etmektedir. Sivasspor karşısındaki güçlü, mücadeleci bir Kayserispor´u izlemek ayrı bir heyecan kattı bana. Taraftarı ile yönetimi ile basını ile Sivas´ta güç gösterisi yapıldı. Futbolcuların da sahada gösterdiği performans o günkü mutluluğu kat kat artırdı. İri, diri bir takım görüntüsü ile Sivasspor´u darmadağın etti. 2 golle iyi kurtuldu bence yigidolar!.

Hep destek tam destek parolası ile Kayserispor´un bundan sonraki haftalarda da aynı bu düzenle gideceği inancındayım. Artık haftalar birbirini kovalar. Kupa mesaisi, lig derken haftalar su gibi akıp gider. Forma şansı bulan ya da bulamayan tüm Kayserispor´lu futbolcuların, teknik heyetin, taraftarın ve yönetimin şansı bol olsun. 15 Eylül Cuma günü saat 20:00´da yine zorlu bir maç. Antalyaspor maçı. Antalya maçları Kayserispor için bir kabus olmuştur. Şans Kayserispor´a gülmüyor. Antalyaspor her zaman engel olmuştur. Ancak Kayserispor´un bu maçı da kayıpsız kapatacağını düşünüyorum.

Cuma günü bu maçı kazanması durumunda üst üste 3 maçını kazanan bir Kayserispor´u karşımızda göreceğiz. Yazımın başında da söyledim.

Kolay maç yok diye. İşte bu maçta öyle kritik öyle bir zor olacak ki?.

Haydi şimdiden rast gele.