Mehmet KETENCİOĞLU


38’DEN ÇIKTIK, 41 KERE MAŞALLAH...

Süper Lig 32.hafta maçına çıkan İzmir’in ve Türk futbolunun köklü Kulübü namı diğer "ÖZ-GÖZ GÖZTEPE" ili yine Anadolu’nun köklü kulübü Yukatel Kayserisporumuzun diken üstünde çıktıkları maçta her iki takımda mağlubiyet halinde büyük çalkantılar olacaktı.


Süper Lig 32.hafta maçına çıkan İzmir’in ve Türk futbolunun köklü Kulübü namı diğer "ÖZ-GÖZ GÖZTEPE" ili yine Anadolu’nun köklü kulübü Yukatel Kayserisporumuzun diken üstünde çıktıkları maçta her iki takımda mağlubiyet halinde büyük çalkantılar olacaktı. Geçen hafta yapılan toplantıda " Hikmet hoca ile devam" kararı çıktı. İşte bu karar futbolcuları da kendine getirdi. Bir futbolcu hariç. Mame Thiam! Bu arkadaş anlaşılan Kayserispor'da  unu elemiş, eleği de tereğe asmış. Her ne kadar resmi olarak Beşiktaş ile bir resmi transfer gözükmese de bana göre Thiam Beşiktaş’a transfer olmuş bile. Maç içinde arkadaşın bir tek canla başla hareketini göremediğimiz  gibi gol pozisyonlarını da cömertçe harcadı arkadaş. Allah’tan Emrah çok zor bir pozisyonda ilk golü attı da takımı biraz olsun ateşledi.  Doğruyu söylemek gerekirse maçlarda 2-0 öne geçip de kaybettiğimiz  maçları hatırladıkça 27. dakikadan itibaren tedirgin olarak maç izlemeye  başlamıştım. "eyvah yine 2-0 öne geçtik demiştim kendi kendime!  Korkunun ecele faydası yok gerçeği ile devre bitti dediğimiz anda yine bir gol yemeden edemedik! Devre bitti ve biz soyunma odasına korku tünelinden gittik. " Acaba yine 2-0 dan bu maçı da kaybedecek miyiz  korkusuyla sahaya çıkınca, gol ayakları da panik olunca yumurta geldi kapıya. Allah’tan Göztepe’li futbolcular da bizim futbolculardan daha tedirgin çıktı ikinci yarıya da sonuç bizim istediğimiz gibi oldu 5 maçlık mağlubiyet serisi İzmir' de bitti. 38 puan dan çıkıp 41 yaptık puanı. 41 kere maşallah desek yeridir!  Zorda olsa bu üç puan can suyu gibi geldi Kayserisporumuza. Can suyu geldi ama matematik olarak rahat olmak için  3 puan daha almak zorundayız.

Ligde son 6 haftaya girilirken 33. Hafta kendi evimizde zor ve zor Rizespor maçına çıkacağız. Rizespor bize göre daha da tedirgin. 3 puandan başka hesap işlerine gelmez. Çünkü ligde kalabilmeleri için kalan 6 maçtan en az  12 puan çıkarmaları gerekir. Bülent Korkmaz da bu bilinç ile Kayseri’ye gelecek. Rizespor ile ligin ilk yarısında oynadığımız maçı 1-0 kaybetmiştik. Rövanşı alıp kalan 5 maça rahat çıkmalıyız ki kupa maçına daha iyi hazırlanabilelim. Avrupa’ya gidip kasaya para koymanın en kısa yolu kupa şampiyonu olmaktan geçiyor. 

 

HİKMET HOCA RİZE MAÇINDA RİZESPOR BAŞKANINA OYNANACAK FUTBOL İLE HAKETTİĞİ CEVABI VERMELİ...

Rizespor’un "Ben yanarsam ortalıkta yansın" edasında deli Dumrul misali bir başkanı var. Tahir Kıran... Başkanın gün geçmesin ki saçma sapan laflarını okumaktan ve duymaktan yorulduk. Bu laflardan bir bölümde Hikmet Karaman'a geldi. Karaman'ın Rizespor’u çalıştırdığı sene sahasında Trabzonspor’a yenilmesiyle " Trabzon bile bile Rizespor’u düşürdü" lafını yıllar sonra ortaya attı ve hikmet hocayı saçma sapan konuşmakla itham etti. İşte Hikmet hocanın bu maçta başkana da vereceği bir mesaj olacaktır diye düşünüyorum. 

1 AY ÖNCE NEDENLERİ İLE YAZDIM, YİNE YAZIYORUM. MALATYA, RİZE, GÖZTEPE VE ALTAY DÜŞER!

Ligde şampiyon % 80 belli. Trabzon... Peki, kim düşer diyenlere 1 ay önceki yazımda gerekçeleri sıralayarak " Malatya, Altay, Rize düşer . 4 takımı bilemiyorum demiştim. Bunu yazarken gerekçeleri de sıralamıştım. Göztepe’nin veya Giresun’un kurtarabileceğini söylemiştim. Görüntüye göre Göztepe de 1. Lige yolcu gider. Matematik olarak lig bitmese de spor otoritesi Mehmet Sönmez hocam beni erken ve iddialı yazıyorsun diye güzel eleştirse de bana göre Giresun kurtarıp 4 takım düşecek. 34. Hafta akı, karası belli olur ligin.

15 NİSAN'DA RİZESPOR İLE LİG MAÇI, 19 NİSAN'DA TRABZON İLE KUPA MAÇI VAR

Kayserispor bu hafta kadrosunda ki futbolcuları 4 gün ara ile oynanacak 2 zor maça öyle hazırlamalıki hiç bir mazeret olmasın inşallah. Rize’yi yenip ligde rahatlayalım, kupa maçında da Trabzon’a kolay teslim olmadan rövanş maçına bir gözdağı verelim. Neden olmasın ligde rahat durumda olursak kupayı neden almayalım. Alacağımız kupa bizi hem Avrupa’ya yolcu edecek, hemde kasaya 5 milyon tl civarında para girecek. Ha gayret, neden olmasın.